SEMESTER!!!

Det är ju nu ett tag sen jag uppdaterade här, men det har bara inte blivit av. Så jag gör en snabbresumé:  Midsommarhelgen var som väntat mycket trevlig. Vädret var varierande men vi kunde faktiskt vara ute mycket ändå och det var skönt. Vi åt och drack gott, skrattade mycket och spelade en massa olika spel. Både jag och mamma gillar att spela alla möjliga spel, både ute och inne. De andra två var väl inte lika intresserade men de lät oss hållas.. =)
När vi skulle åka hem var himlen öppen och regnet öste ner, så vi hade ingen direkt lust att börja ta ner förtältet. Därför lämnade vi kvar husvagn och tält med tanke att hämta det förra veckan, men regnet har ju fortsatt så än är det kvar.
Söndagkväll fick vi påhälsning av min barndomsvän med familj. Så roligt att se dem och surra en stund. Av dem fick jag en supersöt ljuslykta (turkos) som jag ska ha på altan. Tack!

Nu har jag äntligen semester, oj så skönt det ska bli!! Tyvärr så börjar första dagen med regn.. men det är bara hålla tummarna för att det blir bättre väder.
Veckan som var har jag gjort lite ärenden på stan, pysslat en del, tvättat osv. Jobbade helgen och idag är då alltså första semesterdagen. Det var en snabb redovisning för senaste veckan. 

I helgen har R börjat bygga om våran altan. Jag tror att jag berättat tidigare att den ska glasas in och nu är det alltså dags. Han har rivit gavelväggarna och satt upp nya reglar där. Ikväll ska förhoppningsvis två fönster sättas in. Sen är det "bara" fyra fönster kvar att sätta in på framsidan och klä in väggarna med panel både in- och utvändigt. Det blir så spännande att se hur det växer fram. 

Så här såg det ut innan rivningen.




Efter rivning och med nya reglar.




När jag kom hem igår kväll efter min kusins hoppträning så hade vi besök av J och A-S. Min underbara vän A-S hade med sig en "semesterpresent" till mig. Se så fin och härligt somrig den är.

En vas fylld med stenar och snäckor och en bukett med gódoftande syrener! Den pryder nu trädgårdsbordet. 
TACK vännen!!


 

Nu ska jag bara njuta av att vara ledig, ska även försöka att uppdatera här regelbundet men jag lovar inget... ;-)

Ha en skön dag! 

/Jeanette

Mera kalas och Midsommar!

Ja, här har det varit många kalas sista veckan. I lördags fyllde svärmor år och vi uppvaktade henne på kvällen. Jag hade köpt ett par Crocs-skor "Foppatofflor" till henne. Hon har tidigare sagt att "om de inte vore så fula skulle man kanske köpa sig ett par" Jag köpte mitt första par för två år sen och jag bara älskar dem. Nu har jag ett par på jobbet och ett annat par som jag använder jämt annars. De är så sköna!!  SÅ, jag köpte henne ett par- hoppas nu bara att hon tycker att de är sköna att gå i.

Ett kort hade jag hunnit att göra till henne. Använde en av Big and Wild Things- stämplarna för första gången. Det står Grattis i en båge runt tagen, men det syns inte på fotot. De bokstäverna är utstansade med Eliza mini, men färgen smälter in i bakgrunden. Hade inte tid att ändra det så det blev som det blev.. =(



Sen så fyllde jag själv år i måndags så då var det "kalas" här hemma. Skyndade mig hem efter jobbet och röjde upp lite innan det började droppa in folk. Man kan tro att jag fyllde jämna år med tanke på gratulationerna- fick så fina presenter och blommor. Det var en jättetrevlig kväll. Även tisdagkväll bjöd på finfina gratulationer. 
TACK till er alla!!

Midsommarafton imorgon... Den ska vi fira med min mamma och T. Hoppas vädret blir bra så man kan vara ute. Har idag handlat och packat husvagnen full med grejer.. =)  Man kan ju tro att vi aldrig mer ska få äta, så mycket mat som vi har med oss. Traditionsenligt så blir det sillunch (och nubbe) först och sen grillar vi på kvällen. Om vädret är bra ska vi ut med bastuflotten och mysa. *håller tummarna*
Det gick förresten bra att besikta husvagnen så nu är det bara tuta och köra! Detta med besiktning är ju hur bra som helst, men man är alltid orolig att nåt ska vara fel för då vet man ju att det kostar en massa. Men det är ju å andra sidan väldigt bra att få veta om nåt är galet så man kan åtgärda det... dubbelbottnade känslor för det där... 

Jag skickade ju in ett bidrag till klubbens majutmaning- denna gång skulle vi göra något altrat. Jag gjorde en théburk och jag vann faktiskt med den! Blev så rackarns glad när jag såg det!! Vilken bra midsommarpresent jag fick då *glad*  TACK, tack, tack för rösterna! Burken har jag gett till en arbetskompis för jag hade fått den av henne från första början.




                                                  


Jag tycker det är superkul att altra burkar och andra saker. Jag har ytterligare några burkar på lager som jag har börjat smida planer för... hoppas på tid och inspiration i sommar för att kunna genomföra dem. Jag är nu ledig till nästa fredag- jobbar sen fredag, lördag och söndag och sen är det SEMESTER!!!!! Kan knappt fatta att det faktiskt närmar sig med stormsteg. Längtar enormt mycket efter långlång ledigt. Håller alla tummar och tår för att det ska bli en bra sommar med mycket sol och värme.   

Ett annat kort jag har gjort till min vän E som har tagit examen. Det är gjort  med samma pricip som ett kort jag visat tidigare. Har ytterligare ett kort att visa, men mottagaren har ej fått det ännu så det får ni vänta på att se. =)

 




Nästa vecka kommer kanske min vän S och hennes familj hit. De bor ju en bra bit härifrån så vi träffas inte ofta men det är alltid lika roligt när det väl blir. På onsdag är det en liten hopptävling i en by här i närheten så då ska kusinen vara med. Jag tar tillfället i akt och tar med mig kameran för att träna på forografering av rörliga objekt. Inte den lättaste saken i världen att få bra bilder på hoppande hästar. Det är en väldigt fin gräns på när i hästens avstamp bilden ska tas för att det ska se bra ut på kortet. Men,... träning ger färdighet. Jag är i alla fall väldigt nöjd med min kamera!

Nä, nu ska jag se lite tv och sen gå i säng och ladda batterierna inför helgen.


Önskar er alla en trevlig midsommarhelg!!             

Friluftsliv, städning och kalas

Igår var jag ledig men hade fullt upp här hemma. Städade klart i husvagnen och gjorde den klar för besiktning på måndag- hoppas det går bra. Sen hade jag en del tvätt från tidigare i veckan. Vi har stängt på jobbet i veckan så i måndags städade vi och rensade ut trasiga grejer mm. I tisdags drog vi iväg till Stortjärn för planering och mys på kvällen. Det är ett supermysigt ställe ca 5 mil från stan. Där finns en stuga med 8 sängplatser, bastu och grillplatser både med och utan tak. Det är så härligt att det är lite primitivt, utan el och vatten och bara utedass. Det är fjärde eller femte gången vi är där så vi börjar kunna rutinerna. Att laga mat tillsammans ute över öppen eld, gå skogspromenader runt sjön och bara vara- det är bra för sammanhållningen i arbetsgruppen. Under dagen var det lite regnigt och blåste kallt men rediga kvinnor som vi är så byggde vi lite provisoriska vindskydd. =) Allt för att kunna vara ute så mycket som möjligt. Under kvällen avtog vinden så det var riktigt härligt att sitta ute och elda. Tyvärr kunde vi inte fiska för det var fiskeförbud- premiären är nästa vecka så då kanske man måste dit- vi såg många stora fiskar som hoppade och lekte. Jag och M vaknade först av alla kl 7, så vi steg upp och gick ut och gjorde upp eld, surrade och kokade kaffe. När de andra steg upp åt vi frukost ute och sen började vi plocka ihop och städa upp efter oss. Ett riktigt härligt och avkopplande dygn hade vi.

Sovstugan






Grillplats under tak



Utsikt från stugan



När jag kom hem väntade två trevliga överraskningar på mig... två paket hade landat i brevlådan. Ett från Skaparlusten med lite papper, nya skärblad, dekorationer och fotoklisterlappar. Det andra var ett paket från Stämpelhuset med en ny skärmatta och dubbelhäftande tejp. Jag hade beställt 3 rullar tejp men fick bara 1, mailade till dem och de svarade direkt att de skulle skicka 2 till- det är bra service. Jag tycker det funkar väldigt bra att beställa från nätbutiker, men ibland händer det ju att man inte får allt eller att det blir nåt fel. Såna gånger tycker jag det är jobbigt för man kan ju liksom inte bevisa att man inte fått allt osv. Men de gånger det har hänt mig så har det alltid löst sig på bästa sätt, alla butiker jag haft att göra med har utan att tveka trott på mitt ord och det känns bra. Har någon av er varit med om liknande eller har ni andra erfarenheter?

Igår kväll uppvaktade vi båda mina svågrar i efterskott. Det var trevligt att träffas och fikat var gott. Passade förstås på att ta lite kort oxå.  =) Hade tidigare gjort ett kort till en av dom, men hann tyvärr inte göra ett till så då fick det bli ett köpeskort- och det gick ju bra det med. Båda fick presentkort för det är så svårt att veta vad de vill ha eller behöver. 



Försöker nu plocka undan lite här hemma för jag jobbar hela helgen och då hinner man inte så mycket annat. Solen skiner faktiskt idag, men det är inte nån värme i luften.. håller tummarna för att den oxå kommer. 

Trevlig helg 

Rallycross

Igår var vi alltså på Rallycross och försökte hejja fram min kusin men tyvärr hjälpte inte det. Men det var en härlig och rolig dag trots det. Solen strålade men tyvärr så blåste det riktigt kallt från havet då och då, så man trodde man skulle krypa ur skinnet vissa stunder. Detta hindrade ju inte att jag brände mig i ansikte och på halsen- trots att jag faktiskt hade smörjt in mig med solskyddskräm! Så idag är jag som en kräfta...

Min nya kamera har verkligen fått jobba hela helgen, har tagit mellan 1100- 1300 kort. Tur att man kan radera de dåliga på en gång. =)

Så här kan det gå...  Otur att bli knuffad av banan redan efter första kurvan.




Det går undan även i kurvorna.




Hoppsan...




Rallycross är en jätterolig sport att kolla på, så om ni nån gång har möjlighet så far och titta. Det går fort, låter mycket och så händer det alltid nån avåkning/ krock som gör det hela nervpirrande. Så länge ingen gör illa sig är det ju roligt när det händer lite grejer- fast det kostar förstås en del när bilarna går sönder.

Nu väntar sängen och sudokut på mig... Sov gott

Ny kamera!!!

ÄNTLIGEN har jag köpt en ny kamera. Hittade i torsdags precis den kamera jag ville ha i en butik i stan. Har hunnit testa den på hopptävlingen igår och även här hemma en del. Sambon säger att jag är som en papparazzi... hahaha. Det är så roligt att kunna laborera med olika inställningar och trots att jag inte är nåt proffs så syns det skillnad på kvalitén på bilderna. (kanske inte för er, men i mitt bildhanteringsprogram)

Vad gäller hopptävlingen för min kusin så gick det bra i första klassen- clearround, men i den andra klassen L:D rev dem tyvärr sista hindret så hon kom inte till omhoppning. Men hästen skötte sig perfekt i övrigt. För mitt kusinbarn gick det bättre- hon  vann båda klasserna hon ställde upp i. Grattis J!! Det var hon väl förunnat!!








Igår kväll var vi hos våra vänner i Böle och grillade och jag och A-S drack lite vin och beundrade växtligheten i hennes växthus... =)   Mycket trevlig kväll. Hann ju förstås fotografera lite även där, bl a  deras underbara hund Ivo. Väl hemma igen hade jag tänkt se lite tv men jag var så trött efter att varit ute hela dagen, så jag somnade i soffan- händer inte så ofta. 

Visst är han snygg! Han har så snälla och vackra ögon..




Även Svante har fastnat på bild. Här busar han under "sin" älskade syrén. Den har ungefär samma betydelse för Svante som korkeken hade för tjuren Ferdinand. Han busar, sover och gossar med/ under den.






Lite putsning skadar inte.






Idag har vi tagit det ganska lugnt och pysslat på här hemma. Mamma och T har hälsat på en stund och nu har R precis gjort uppen eld så vi ska grilla oss lite korv.. mums.
Imorgon ska vi på rallycross och hejja fram en annan av mina kusiner, hoppas verkligen det går bra för honom- han har haft nog med otur. *håller tummar och tår*
 
Önskar er en bra fortsättning på helgen.

Sol och värme

Ja nu har sommaren verkligen kommit!! Det är soligt och VÄLDIGT varmt här idag- det är SÅ underbart. Jag älskar värmen. Jag har varit ledig i två dagar nu och både hunnit göra lite nytta och slappa lite. Igår rensade jag ur skafferiet och kastade en del. Sen var jag på hoppträning och det gick superbra för kusinen, nu hoppas jag det går lika bra på tävlingen på fredag. Efter dusch och klädbyte åkte vi med L och L på en liten biltur och spanade efter älg och björn men turen var ej på våran sida denna gång. Jag hann se ett rådjur men det var allt.

På förmiddagen idag har jag varit hos min faster och druckit kaffe och fikat. Mysigt att sitta ute på altan och titta på hästarna i hagen. När jag kom hem startade jag en tvättmaskin- nu skulle man bara ha nån som kom och tog rätt på tvätten oxå.. =) 

Jag har färdigställt två kort oxå som jag började med i måndagskväll. De ska jag ge bort till två som tar examen i veckan, visar dem senare.

Förra veckan gjorde jag ett kort som jag klurat på ett tag. Det har jag liftat från Anita på hÄnglarbloggen. Där finns mycket inspiration.  
Skickade det till en vän som jag ville önska en fin sommar. Vet inte om hon fått det ännu men jag kan ändå visa det för det syns inget namn. =)

Framsida




På framsidan har jag stämplat på plast och sen strött ut glitter innan bläcket torkat. Syns inte så bra på bild. Samma hÄngel innuti som jag har färglagt så man ser den igenom om man stänger kortet. Gjorde en brevficka och stoppade tagen med texten där.





Kul idé för ett kort tyckte jag. Kommer att göra fler av den här sorten.


Nu strular det med bloggen igen... rätt som det är blir man utkastad och så går det inte logga in.. blir galen! Ska avsluta detta inlägg medan det går.

HA DET BRA!!


Inte lång tid kvar

Nu är det inte så lång tid kvar tills jag går på semester. Det är fyra veckor kvar men jag jobbar bara 12 skift under dessa veckor! Vi lägger vårat schema själv så jag valde att jobba mycket i maj för att kunna lägga lite färre skift i juni- är väldigt glad för det nu. Jag har jobbat i helgen så det har inte hänt så mycket annat. Svärmor och svärfar har just varit förbi och druckit kaffe och surrat lite. Svärfar passade även på att kolla in Blocket, men hittade visst inget av intresse. =)

På fredag ska min kusin tävla i hästhoppning och då ska jag förstås vara på plats och heja fram henne... hoppas det går bra. Det har funkat så himla bra på de senaste träningarna så det bådar gott. Imorgon är sista träningen innan tävlingen så då ska väl formen finslipas. Ska ladda kameran och försöka ta lite fina kort. Jag har länge suktat efter en ny kamera och så bestämde jag mig för ett par veckor sedan men tro det eller ej- då var den ju SLUT! Lagen om allts jävlighet. Jag ska avvakta ett tag och hoppas på att de får in den igen. VILL HA!!! Snälla ni, håll tummarna för mig.

Det blir inte så många knop för mig ikväll för jag är så trött. Blivit lite sömn de senaste nätterna så jag har en del att ta igen. Ska nog mest kolla in tv´n ikväll. Sambon har jobbat över idag så han kom just hem, trött  och hungrig. Så jag ska gå och vara lite social en stund och sen inta ryggläge i soffan.

Ha en trevlig kväll

RSS 2.0
Test