En härlig dag

Det var riktigt trevligt att stiga upp idag. Solen skiner och även luften känns varmare än tidigare. Hann bara kliva ur duschen i morse så fick jag besök av O. Han var kaffesugen och hade lite tid att "slå ihjäl". Medan kaffet puttrade på spisen kom även en arbetskompis till mig förbi- hon var ute på en morgonpromenad. Passade på att fråga henne om en tomatplanta som är lite ledsen- hon trodde att den skulle klara sig *håller tummarna*  Efter lite kaffe och surr gick G vidare och jag och O satte oss ute på altan. Vi bor i princip på altanen under sommaren, det är så skönt att bara sitta där och lyssna på naturen. En stund senare dök även U upp och fick en kaffetår- han är barndomskompis till O och R. Jag älskar när det kommer och går folk på detta sätt- det känns så härligt!

Så, dagen började alltså bra och när posten kom så blev det bara bättre. Jag har varit med i en skisswap och idag kom all skisser. Det innebär att var och en ritar en skiss som passar till både LO och kort och skriver ett antal utmaningar på baksidan. Sen byter man skisser med varann. OJ så duktiga alla varit, nu kliar det i fingrarna att få testa dom. Posten kom även med ett paket från Skaparlusten. För drygt två veckor sen beställde jag ett stämpelkit, men när de kom hem så var det fel. De jag fick var mindre än de jag beställde- men de var så fina så jag behöll dem ändå. Det visade sig att Ilona på Skaparlusten hade fått fel stämplar när hon gjorde sin beställning, men hade inte sett det innan hon skickade ut dem. Så kan det gå. Men.... jag ville ju fortfarande ha de större stämplarna som var tänkt i från början, så då beställde jag dem- och då är ju Ilona SÅ himla gullig så hon bjöd på frakten! Det är service det!! *klappar händerna*

Har tagit lite kort på mina små plantor, förhoppningsvis får jag visa kort senare i sommar när de är stora och fulla med frukt oxå.  =)

Mitt lilla trädgårdsland... får väl hoppas det är grönare nästa gång jag visar det.. Nu är det bara gräslöken som är grön och fin.  =)  Här ska det (förhoppningsvis) växa morötter, sallad, spenat, rädisor och sockerärtor.




Jag har två amplar med jordgubbar och smultronplantor. Har aldrig testat det förr så det blir spännande (och gott?)

                                                          


Gurkplantor på rad

                  


Fyra tomatplantor står i hinkar och två hänger i amplar

              


                                              Två av mina blomkrukor som ska stå vid bron i sommar
                                              


Grannens getter.. visst är de söta. De är väldigt nyfikna och gillar när jag är ute och stökar- då kan det ju eventuellt hamna nåt gott i hagen hos dem oxå.




Nu i em har jag gjort klart klubbens utmaning för denna månad. Visar resultatet när röstningen är avgjord. Ska ge bort den som en sommarpresent till en arbetskompis. Hoppas hon gillar den. 

R ska jobba över ikväll så jag är solokvist ett tag till. Ska bara mysa och njuta av vädret, ev börjar jag med ett kort som jag klurat lite på. Men först blir det en kopp kaffe!

Hoppas ni har det bra i den sköna sommarvärmen!

Kram


Hejhej

Började dagen med kaffe och att slappa på soffan framför tv och dator. Kändes trögt att få igång den gamla kroppen.. ;-) Men efter en stunds bloggande (och ett antal koppar kaffe) så kom jag igång med lite sysslor. Har tvättat och planterat tomatplantor och gurkplantor. De ska nu förhoppningsvis växa till sig och ge mycket "frukt". Vädret är rätt bra här idag så det var riktigt skönt att vara ute- synd bara att vi har så mycket myror på tomten... AVSKYR dem!! *ryser*  Ska lägga ut myrmedel och hoppas på det bästa.

Posten kom med paket idag *jublar*. De innehöll lite band, papperspåsar och journalingkort. Har även beställt lite pärlor från Pagoni och de kom oxå idag. Väntar fler leveranser- bara hoppas de oxå kommer i veckan. Nu är det ett måste att sätta sig ner och scrappa när jag har så mycket nytt som är otestat. Har inte hunnit göra klubbens utmaning denna månad- ska göra ett försök ikväll. Sen har jag även en idé till ett kort som jag längtar massor till att få göra.. ååh, om dygnet ändå hade några fler timmar...  Ikväll ska R och en kompis och kolla på en  fyrhjuling som han är sugen på, synd bara att de är så dyra. Då är minsann min hobby billig i jämförelse =)  Men jag unnar honom faktiskt en ny- den han har är för liten och har bara tvåhjulsdrift så det är svårt att ta sig fram ibland. Den används till de flesta jobb här hemma så det är inte riktigt bara för nöjets skull. (allt går ju att motivera, eller hur!?  hehehe)

Ska lägga ut lite bilder på mina fina plantor sen. =)

Hej svejs så länge!

Puh...!

Ikväll har jag planterat delar av de plantor jag köpt tidigare idag. Det var inte så jobbigt men desto tyngre var det att tömma växthuset helt och städa det. Under vintern förvarar jag en MASSA krukor, vattentunnor, hinkar och andra trädgårdsgrejer där. Delar av det hade R plockat ut i helgen men det fanns fortfarande en hel del kvar. Jag hade redan innan bestämt mig för att rensa bort mycket av krukorna och en massa småtjafs. Och det gjorde jag, men jag har fortfarande enormt mycket keramikkrukor, planteringslådor/plastkrukor och innerkrukor i plast i ALLA möjliga storlekar kvar. KAN bara inte kasta bort heller- det är ju mycket pengar i sjön i så fall.

Problemet är ju var man ska förvara allt detta under tiden växthuset används. Har även gamla plastkrukor på fot som kommer från mormor och blomlådor i trä som pappa har gjort och allt detta vill jag ju förstås ha kvar... what to do?  Tror jag måste flirta med sambon för att han ska bygga mig ett litet trädgårdsförråd- det skulle vara perfekt. Har då alltså burit allt detta fram och tillbaka ikväll och flyttat på jordsäckar mm mm mm, så det känns definitivt i ryggen. Blir en stel dag i morgon..  

Det är även arbetsdag imorgon men bara ett kort skift på sex timmar. Ska åka in till stan innan jobbet och göra lite ärenden, bl a köpa ny frostvakt till växthuset och lämna in min mobiltelefon på reparation för andra gången på sex månader.. en riktig skittelefon. Det är kanske drygt två månader sen jag lämnade in den sist för att knapparna sprack- när jag fick tillbaka den frågade jag om det var samma sort de hade satt dit... killen svarade att det var en annan sort som skulle hålla... till honom skulle jag vilja säga ett par väl valda ord- det tog kanske fyra veckor så började de nya knapparna oxå spricka. Har inte orkat åka och lämna in den men imorgon ska det bli. Måste ladda för diskutionen som kommer att ske.... ;-)

Godnatt på er!

Förändring

Som ni ser har jag ändrat lite här. Lite kul, men svårt att veta hur man ska göra... det är koder hit och dit som ska skrivas in. Nåja, det blev lite nytt iaf- kanske blir mer eftersom. Ja då var det en ny vecka och den har börjat väldigt bra. Idag har jag och A-S varit på "plantjakt" *asg* Dvs vi har köpt tomatplantor och en massa blommor... jag skulle ju "bara" ha typ EN tomatplanta.... gissa hur många jag kom hem med... 6 stycken!! Kunde inte låta bli, det fanns hur många sorter och färger som helst och då vill/ måste man ju testa. Så nu blir det alltså sex gurkplantor och lika många tomatplantor i växthuset- hoppas de trivs ihop... brukar väl inte göra det men jag håller tummarna iaf. Blev som sagt även en del blommor och dekorationsgräs- oj så fint jag ska ha det här ute i sommar *smile*

Jag hade även beställt 3 jordgubbsplantor och 3 smultronplantor med A-S som hon köpt i Luleå så de hämtade jag oxå hem. De ska jag ha i amplar, även 2 av tomatplantorna ska jag ha i ampel- blir så spännande att se om det blir nån skörd. *hoppas, hoppas, hoppas*

I helgen har vi nu gjort klart trädgårdslandet så nu tycker jag VERKLIGEN att värmen ska komma så det får börja växa. Vädret har varit hyffsat i helgen men ändå inte särskilt luftvarmt. Idag är det helt mysko- blåst, regn, snö och lite solsken där i mellan!?

Nu är även alla dynor till husvagnen klara, oj så skönt. Särskilt för min mamma som har slitit hårt med att sy dem. Åter igen- TUSEN TACK, MAMMA!

Nu kan jag visa morsdagskorten, grattiskorten och presentpåsarna jag har gjort sista tiden.

             

Hittade dessa presentpåsar på
http://www.chicnscratch.typepad.com/stampinacademy/2008/04/mothers-day-bag.html

Tyckte de var så söta. Det finns massor av inspiration på den sidan- rekomenderar den varmt. Man får dessutom träna på engelskan.












Helg

Hejhej! Nu är det ledig helg och jag njuter av det. Veckan har varit bra och äntligen har solen börjat visa sig... kanske, kanske är värmen oxå på väg?! Det har varit ett par fina dagar här nu men luften och vinden är fortfarande kalla. Nu har jag en lugnare vecka framför mig och det känns så skönt. Ska försöka få lite gjort här hemma, men ska även ta mig lite tid till att scrappa. Har ogjort klubbens utmaning till denna månad. Den här gången ska vi göra något altrat och det gillar ju jag- har lite ideér om vad jag ska göra så vi får väl se hur det blir.

Igår var vi på "kalas"- våran kompis O fyllde år så vi uppvaktade med lite drickbart som han tycker om. Mycket trevlig kväll med god smörgåstårta!! Idag var det tänkt att vi skulle jobba lite ute på tomten men vi har inte kommit igång ännu. R och L var nämligen och fiskade i torsdag och då fick min käre sambo en lax på 4.5 kg och det gav ju förstås mersmak... Så de är iväg nu oxå och fiskar. *ler* Men han kommer hem om en stund och då blir det arbete för honom med trädgårdslandet. Där ska det fyllas på med jord och koskit och jag orkar inte vända runt allt det själv så det är hans jobb- mitt jobb blir att så sen. Bra arbetsfördelning va?!
Växthuset är nästan färdigstädat så det närmar sig flytt för mina gurkplantor. Men jag hittar inte värmeelementet som jag brukar ha där ute... vet inte om jag kan skylla på åldern direkt för att minnet sviker eller om det mer beror på dålig ordning i förråden? Ska göra en noggrann efterspaning i em.

Har haft dåligt i ryggen i veckan och det blir särskilt märkbart på nätterna när man ska sova. När man slappnar av så kommer värken krypande och gör så jag ej kan somna. Har därför inte blivit mer än 3-4 timmars sömn hela veckan och det är alldeles för lite för mig. Som tur är har det varit lugnt på jobbet och inga lyft så det har funkat att jobba. Började med antiinflammatoriskt i onsdags och det börjar nu hjälpa så förhoppningsvis vänder det till det bättre. *håller tummarna*

Imorgon är det morsdag så då ska jag till mamma och "uppvakta" Vi ska då även sy klart de sista fyra dynorna till husvagnen- midsommar blir det premiärtur för i år.. längtar!! Och efter det jobbar jag bara 3 dagar och sen är det SEMESTER! Gissa hur skönt det ska bli, hoppas bara att det blir en bra sommar vädermässigt oxå.

Nu är det bäst att jag går och hänger tvätt och förbereder för trädgårdsarbetet.

Trevlig helg

Scrappat

Nu har min blogg "flyttat" till en ny plattform??...  vet inte riktigt vad det betyder men får hoppas att den funkar bättre än den gamla iaf. Laddar just nu för en jobbarhelg, tycker att det är väldigt tätt mellan dem för tillfället. Ena stunden har man jobbat klart en helg och vips så är det dags igen. =(    (då har det ju gått två veckor mellan, men det känns inte så alltid)

Just nu är det ju en massa "måsten" man ska hinna med ute, så därför känns tiden knapp. Har iaf delegerat till min sambo att städa ur växthuset i helgen *ler*  Han protesterade inte ens..??  Sen är det trädgårdslandet som står på tur- det ska fyllas på med jord och koskit och sedan sås in!! Jippi, ååh va jag längtar till det börjar växa där. Mindre roligt är det ju att rensa ogräs (och det brukar jag ha gott om) men det hör ju liksom till. I år ska jag ha morötter, sallad, sockerärtor, rädisor och kanske ruccola. I växthuset blir det gurkor... mums.

Så här stora är gurkplantorna nu



De ska snart ut i växthuset och växa ännu mer.

Jag har faktiskt lite nytt att visa oxå. Först en LO till Pysslarnas månadsutmaning i april. Det var en teknikutmaning där vissa kriterier skulle vara uppfyllda. Det skulle vara 2 motiv, 3 brads, 5 öljetter, något i tyg, någon 3D-effekt och fyra band/ garn. Så här blev mitt bidrag:



Sen hade vi ju pysseldag förra veckan och då gjorde jag 3 nya LO. Visar bara 2 av dem för den sista har jag inte klartecken från objektet att visa. Ska försöka komma ihåg att fråga, så kanske jag kan visa den sen. 





Igår och idag har jag gjort ett par morsdagskort som jag får visa senare. Så, det var allt för idag.

Trevlig helg allihopa!!

Kram




Uppdatering

Japp, nu kommer den lovade uppdateringen.. bättre sent än aldrig- eller hur?!  =)  Vad har hänt sen sist...? 

Jaa, Valborg var en trevlig kväll med god mat och gott sällskap.
Lite irri blev vi förstås när vi skulle gå och se när brasan tändes. Flygblad hade delats ut där det stod att brasan skulle tändas 18.30... så vi klädde oss 18.20 och började gå (det är väldigt nära till brasan från våra kompisars hus) Döm om våran förvåning när vi ser att brasan redan brinner och att den har gjort det ett tag!!! Ganska många fula ord kom ur mångas mun kan jag säga.. så dålig stil att inte hålla sig till det som är sagt en sån kväll- många besvikna..  Nåja, vi vände på klacken och gick tillbaka och åt efterrätt och drack kaffe istället!

Torsdag första maj, pysslade vi lite. Jag gjorde ett stjärnalbum som jag ska fylla med lite fotografier så småningom. En kul modell på album, men det går åt mycket papper. Sen jobbade jag under helgen. Hade besök på lördagen av svärfar och ena svägerskans son (snart 2 år) - de körde traktor och det tyckte K var jättekul! Haha- en kul grej angående det- torsdagen före skulle de oxå köra traktor och när jag hämtade tidningen på morgonen så såg jag dem komma. Jag stannade och skulle vinka till K men när de kom närmare såg jag att han hängde över svärfars arm- han hade somnat innan de hade hunnit dit de skulle!! Så sött.. och så typiskt.. väldigt sövande med en brummande och vibrerande traktor!

I veckan har jag jobbat med lite andra arbetsuppgifter än de vanliga. Jag och min arbetskompis S är schemaansvariga på mitt jobb. Och vi har just börjat med ett nytt schemasystem som tjorvar till det lite för oss. Så vi har suttit vid datorn två dagar denna vecka och jobbat, samt lärt de andra hur man använder programmet. Fattar inte att man kan bli så trött av det men det fick jag minsann erfara..  hade så ont i skallen efter första dagen och somnade i soffan på kvällen- det händer i princip aldrig!! Gick bättre andra dagen men man är ovan vid att sitta stilla så där. Hahaha..  nyttigt med lite omväxling.

I torsdags var jag och klippte mig, hade ett tag funderat på att låta håret växa lite men jag beslutade att kapa det. Ganska skönt att inte ha så långt hår nu när det blir sommar. Jag kokade palt till middag för jag har längtat SÅÅ mycket efter det och gott blev det.  Sen var vi som jag tidigare berättat ut och körde med några kompisar och fick se lite vilda djur. Igår hade jag och A-S pysseldag, jag gjorde tre!! LO´s. Väntar på foton som jag skickat på framkallning så jag får scrappa mera, mera, mera!  =) 

Idag har vi varit hemma och städat lite ute på gården. Sen åkte vi till mamma och T, där blev det både middag och kaffe- gott gott!
 
Nu är det bara sängen som väntar, sov gott

/Jeanette


En älg...

Det här blir bara ett kort inlägg- ska uppdatera lite mer senare. Ikväll har vi varit ut och kört lite med några kompisar. Vi har bl a sett hur mycket vatten det är överallt där det normalt sett inte ska vara vatten- många ställen som är översvämmade. Iaf så hade vi turen att se lite älgar och jag hade för en gångs skull kameran med mig och hann ta ett par kort på en ko och kalv! Men kvalitén är inte den bästa så det får ni ursäkta.. *skit*

Älgko  (kalven gömmer sig i riset till höger om bilden)

image71

Söt va?!  =)


Har även gjort en tagpocket till min kusin som har fyllt år... Grattis än en gång vännen! Skrev lite olika roliga och sanna ordspråk/ citat på tagsen innuti. I present gav jag henne ett presentkort på en ansiktsbehandling- det blev hon glad för.

image72



Lovar att uppdatera mer snart..   ;-)

Kram

RSS 2.0
Test