Nu är det jul...

...här i vårt hus! Japp, idag har jag städat och plockat fram julen. Är SÅ mysigt här hemma nu. Brukar inte vilja ta fram julen före 1:a advent men jag jobbar hela helgen så jag hinner inte sen. Men jag är så glad nu att allt klart. Jag har verkligen haft en härlig, lugn och mysig julpysseldag! =) Premiärlyssnat på Peter Jöbacks julskiva- love it! Nu kommer den att spelas ett antal gånger tills julen är över.

Ikväll är jag gräsänka- R är på middag med två vänner och sen ska de på bio- en riktig killkväll. Skönt tycker jag som gillar att vara själv då och då. Ska bara mysa i soffan nu, har varit duktig nog idag.=) Tror jag ska öppna en påse med juleskum och smaska i mig, skulle bara ha haft lite choklad oxå.

Imorgon ska jag försöka pyssla lite på förmiddagen, känner mig sugen på det nu. Har ogjort en del julkort så jag måste lägga i en högre växel så det blir klart. Nu är det jättelänge sen jag gjorde en layout, har bara blivit kort senaste tiden. Kanske när alla kort är klara det blir ändring på det, skulle nog behöva framkalla lite foton oxå som man vill scrappa.

Nu har jag en date med tv:n och katten!

Ha det gott!

/Jeanette

Marknad x 2

I lördags hade vi hantverksmarknad i Bygdegården i byn. Det blev en välbesökt marknad och bra förtjänst för bygdegården! Det är roligt när många ställer upp och kommer när vi anordnar aktiviteter. Vi i styrelsen gör ju detta på frivillig basis och våran "betalning" är lyckade arrangemang. Det får en att vilja göra mer och mer och mer...=)

På kvällen var vi till våra underbara vänner och åt och drack gott. Jag och A-S drack vin men fick oss även ett par tequilas... mums.. love it! Efter en fullspäckad dag och trevlig kväll var man ganska mör i kroppen. Jag somnade på två sekunder sen jag la mig i sängen. Söndag morgon när jag vaknade var jag stel som en pinne i höger axel och hade väldigt ont... fattade inte varför, tänkte att jag legat konstigt under natten. När jag sen stod i duschen och ojade mig för att det tog så ont slog det mig varför... kvällen före hade jag testat deras nya tv- spel. Nintendo WII, man "spelar" med kroppen. Jag testade baseball och boxning och det var naturligtvis därför jag hade ont- hade ju använt muskler som inte används så mycket...=)  (Pinsamt hur otränad man är) Bra att det inte var värre iaf.

Efter frukost hämtade vi upp A-S och J och for på gammeldags marknad i Öjebyn. Det är en vintermarknad som hålls utomhus. Där gick vi runt och kikade, shoppade lite och fikade till förmån för världens barn. Mycket trevligt, synd bara att det blåste så kallt. Sen åkte vi hem och myste i soffan, slummrade till en stund och det var så skönt. R lagade sen mat och diskade- jag behövde inget göra. =) Roligt att bli "uppassad" ibland.

Nu är det en ny arbetsvecka och även denna är fullspäckad. Känner mig lite stressad inför de tre kommande veckorna. Det är så mycket som ska hinnas med förutom de fasta grejerna. Så här ser de ut:

Vecka 48                                           Vecka 49                       Vecka 50
Måndag
- jobbar                               Jobbar                             ledig  
Tisdag-   jobbar                                ledig                                Jobbar
Onsdag- möte                                  jobbar                              Möte          
Torsdag- ledig                                 jobbar                              utbildning
Fredag-   jobbar                               jobbar+ begravning        utbildning
Lördag-   jobbar                              Firmafest                          jobbar
Söndag-  jobbar                              Firmafest                          jobbar

Vet att det är många som säkert har mer fullt upp än mig men jag tycker detta känns jobbigt. Nåja, det mesta löser sig eftersom, för mig är det oftast jobbigast att i förväg veta att jag har lite ledig tid. Ska försöka göra upp en planering för allt "löst" som ska göras så blir jag kanske mindre stressad. När jag får ner allt på papper känns det lugnare.

Hoppas ni alla haft en trevlig helg!

/Jeanette

Vilken slöardag.. =)

Ja, idag har jag en riktig slöardag! Som vanligt när jag blir ledig efter ett par dars jobb så får ju tvättmaskinen jobba men det är oxå allt jag gjort idag. Efter en hektisk vecka är det skönt att bara slappa. Jag har inte hunnit eller en kännt för att pyssla men jag har suttit typ 10 min nu bara för att montera ihop ett julkort som låg ofärdigt. Mer ska jag inte sitta där idag. Har en massa ideér så där klämmer inte skon men har inte riktigt ro i kroppen för att slappna av och bara koncentrera mig på att scrappa. Kanske sen i helgen...

Ikväll ska jag på "galej" , det blev bestämt i sista stund. Det är den lokala ridskolan som har sin årliga fest och min faster ska få nåt pris, så vi (jag och min kusin) har lyckats lura dit henne. Hon vet ju inget om varför... hehehe. Blir kul att se hennes min sen.

Det har snöat här lite på morgonen men nu har det slutat. Vi har kanske ca 2 cm snö nu och det är -5 grader. Alldeles lagom kallt med andra ord. Katten gillar inte direkt att det har blivit vinter. Han blir snart 15 år och har blivit bekvämare med åren så det här med snö och kyla är bara ett elände ser man på honom. Han är en riktig gottegris och när han har varit ute brukar han ställa sig och tigga kattgodis när han kommer in. Och det är väl helt ok men nu är han ju inte ute särskilt långa stunder, men ofta i stället- det innebär att han "ska ha" godis VÄLDIGT många gånger per dag. Han är inte dum!!  =) Det är oxå ganska roligt att iakta honom när han ligger på sitt klätterträd och tittar ut på fåglarna och ekorrarna utanför. Rätt som det är flyger han nerför trädet och springer ut genom kattluckan för då har han sett nåt spännande ute. De är så roliga de små liven...

Förkyld är jag fortfarande men det är inte lika ordentligt som sist och det är ju bra. Det kan alltså bara bli bättre. =)

Trevlig helg!

Tråkigt men sant..

...jag har blivit förkyld.. igen! I helgen hade vi två brukare som var rejält förkylda och nu är det min tur. Började känna att jag hade ont i halsen på måndag kväll och igår var jag allmänt risig och näsan blev täpp. Tempen steg lite igår eftermiddag men jag tog en Ipren och idag har jag ingen feber. Det är en liten tröst iaf. Jag är så less på att vara förkyld, nu är det tredje gången sen i sommar. =( Men jag tror (hoppas) att det inte blir så långvarit. Det känns då så just nu och det är ju bra.

Men jag fick ändå en kanonstart på veckan.. berättade ju tidigare att Catta hade en dragning bland kommentarerna på sin blogg och trot eller ej, men jag blev faktiskt en av vinnarna! Wohoo, jag brukar aldrig ha tur i dragningar. Så det var ju superkul, nu väntar man bara på posten!! Tack Catta!

Idag har jag bakat två långpannekakor, vi har hantverksmarknad på bygdegården på lördag och då säljer vi bl a fika. Jag har gjort morotskaka för det brukar vara populärt. Imorgon ska jag baka dumlekakor oxå, det är SÅ gott. =)

Bloggen är sig ju inte lik som ni kanske har uppmärksammat...=) jag håller på att laborera lite med den men det tar sån tid eftersom jag inte är så haj på detta med koder. Vi får se var det slutar.

Nu längtar jag bara till ledig helg, men det är två kvällsskift kvar innan det sker. Imorgon klockan 22 firar jag! =)

Kram, Jeanette

Rörigt

Ja ni får ursäkta att det kan vara lite "rörigt" här på bloggen ett tag. Jag håller på att ändra lite men har inte hunnit göra allt klart. Det tar lite tid- jag är inte så duktig på detta.

/Jeanette

Ny vecka

Helgen är över och en ny vecka har börjat. Tiden springer iväg, snart är det dax att ta fram julsakerna. Det är så mysigt tycker jag, då spelar jag Peter Jöbacks julskiva på hög volym och bara njuter medan grejerna plockas fram. =)  Efter jobbet igår uppvaktade vi min mamma som fyller år idag- GRATTIS MAMMA! Hon fick lite av varje av oss men naturligtvis även ett kort.

Så här blev det. Dåligt ljus när jag fotade så jag var tvungen använda blixt och det blir inte riktigt rätt färger då, men ni ser ju hur det ser ut iaf.


Baksidan



Idag är jag ledig och försöker få ihop några julkort men det går lite trögt... Samtidigt försöker jag gå in ett par vinterkängor som jag har köpt och det går väl oxå lite trögt. =)   När jag hämtade posten idag väntade en postpåse i lådan. Den var fylld med små paket- ett för varje dag i december. (förutom fyra dagar) Det var paketen från swappen jag är med i, där vi har gjort 20 paket som vi byter med varann. Men nåt hade hänt med ett av paketen- kartongen var alldeles platt och tom men inget hade trillat ut i postpåsen heller? *förvånad*  Det ska bli så spännande att börja öppna de andra så småningom! *längtar*

Nu tror jag att jag ska härma Svante (katten) en stund, dvs lägga mig på rygg i soffan och vila en stund.

Ha det!

Som jag lovat...

Nu kommer här lite bilder på det jag pysslat med sista tiden. Men tyvärr är bilderna av dålig kvaliteé, det är så svårt att ta kort som återger färgerna rätt. Men ni får iaf en liten uppfattning om hur korten ser ut. =)

Först ut är ett kort som jag gjort till en arbetskamrat- frågan i "bubblan" är ett internt skämt mellan oss. Kortet är vikt så det bildas två fickor för tags eller annat. Som så många andra ideér kommer även denna från hÄnglarbloggen, Anna Göransson är den finurliga.

Biljetten, där det står perfekta ögonblick har jag skrivit ut och "gjort". På bloggen Scrapbooking enligt Mirabyll kan man hitta fantastiska saker att skriva ut och använda i sitt skapande. Denna tjej är superduktig och underbart rar som delar med sig till oss andra!



De två följande är farsdagskort. Som sagt, USEL kvaliteé på fotona...
Här är det gröna och bruna toner som dominerar. Använt ytterligare en biljett från Mirabyll.





Här är kortbasen svart och sen är det enfärgade beige och även det mönstrade har beige botten. Nåja, ni får hålla till godo med detta. Datumrutan är utskriven från Mirabyll- ni anar att jag gillar hennes ideér va?!


Julkort och födelsedagskort väntar jag med att visa. Kom precis nu på att jag glömt fota tag-slide-kortet.. springer genast och gör det... vänta en stund =)

Så där, nu har jag fotat det oxå. Jag är inte helt färdig med detta kort, har bara gjort själva grunden- utsmyckningen kvarstår.






Nu har ni fått se allt jag kan visa för tillfället. Återstår bara för mig att göra mig klar inför jobbarhelg.

Hoppas eran helg blir bra och att ni får den vila ni behöver!

Kram 

Bättre nu!

Ja, nu är jag inte lika arg längre. Pengarna har jag fått tillbaka så nu ska jag på "upptäcksfärd" igen och bjuda på nåt annat. =) Inatt har det snöat här hemma så det ligger ett tunt vitt täcke på marken. Det är mysigt tycker jag och så blir det lite ljusare ute- särskilt när man kör bil på kvällen. Idag har jag gjort ett kort till ett kommande födelsedagsbarn (barn vet jag inte riktigt om man kan säga, men det heter ju så..)  =) Jag har även en riktig tvättardag- tvättkorgen svämmade över av kläder och sängkläder.

I övrigt känns allt superbra för  tillfället, inga krämpor eller större problem. Det slog mig häromdagen att man överlag är dålig på att uppmärksamma när allt är bra och att faktiskt aktivt njuta av det. Oftast är det bara när saker är fel eller man inte känner sig så bra som man berättar det för andra. Det är ju roligt att höra när folk mår bra oxå!

Tyvärr har jag inte överfört några bilder från kameran till datorn så än kan jag inte visa nåt nytt, men det kommer- jag lovar. Ska fota lite fler alster innan jag gör det så får jag in allt på en gång, tänkte jag.

Vill tipsa er om en utlottning som Catta har på sin blogg, kika in där och anmäl er för en lott så kan ni vinna nåt fint. OBS, hon anpassar priset efter den som vinner så även om man inte scrappar kan man vara med! Jag har givetvis anmält mig så man kan ju alltid hoppas på vinst. (brukar dock inte ha tur i utlottningar, men man vet aldrig) =)

Återkommer med lite bilder sen, kram

På dåligt humör!

Ja, det är det snällaste man kan kalla det. Fick nyss ett mail från ett företag som sålde ett alfabet på eBay som jag bjudit på, vunnit och betalat- de hade fått slut på dem och fick inte tag på fler?? De lägger alltså ut grejer på eBay som de inte ens har i lager- företaget heter Custom Crops, se upp för dem! De brukar ha mycket grejer ute till försäljning, men jag ska då inte köpa av dem fler gånger. Visst, jag får pengarna tillbaka och det är jag ju glad för, men jag hade hellre tagit alfabetet jag bjudit på och vunnit. Det gäller dessutom Dieselskuggorna som jag var så glad över... jäkla s**t!! Nu är det bara börja om och jaga detta alfabet och det är inte så lätt. Kan inte ens börja beskriva hur arg jag är....

Okej, nu har jag lättat lite på "ångan"... =) I övrigt är allt bara bra här. Har varit ledig i helgen och verkligen haft det skönt. I fredags åkte jag till min pappa och passade då på att gratta honom på farsdag. Det var så roligt att träffa både pappa och E- det var ett tag sen. Det gick bra att köra men det var en jäkla trafik på hemvägen och jag tycker det är så jobbigt för ögonen när lysena från mötande trafik "fladdrar" mellan mitträcket när det är mörkt. I lördags hade jag en riktig mysdag, jag gick i pyjamas hela dagen, så himla skönt. Jag varvade mellan att sitta vid pysselbordet och soffan..  På kvällen tog jag mig dock i kragen och tog på mig kläder och så åkte vi till L och fick kaffe. När vi kom hem blev det lite mer pyssel. Jag är verkligen inne i ett pysselstim nu- det går så lätt och det är bara roligt. Det har i princip bara blivit en massa kort senaste tiden men det är ju så ibland. Det är både julkort och gratulationskort som ska göras.

Igår grattade vi svärfar och min bonuspappa på farsdag. Det var trevligt på båda ställena och mycket go´fika serverades. Ska visa korten jag gjort till dem senare. Imorse packade jag väskorna med grejer och for till A-S, vi har pysslat och surrat. Fick två julkortkort gjorda så jag känner att jag ligger bra till tidsmässigt. Skönt att inte känna sig stressad för en gångs skull. =) 

Nu är det dags att gå i säng, jag ska upp 5.20 så jag hinner lämna in bilen på service innan jobbet kl 7! Det är en fullbokad dag imorgon. Jobbar mellan 7-12, medarbetarsamtal med chefen 13- 15, sen hämta bilen, hem och äta och kl 17 blir jag hämtad för att följa på hoppträning, hemma igen ca 19.45.

Kram på er!

Lite nytt

Dags för en liten uppdatering här nu. Det har varit full rulle nu ett tag så jag har inte hunnit sitta vid datorn särskilt mycket sista tiden. Det handlar mest om jobb för min del just för tillfället, de lediga dagarna är få och utspridda. Men runt jul ska jag vara ledig lite mer. Helgen som varit har jag jobbat, men oxå hunnit med att umgås med vänner på lördagkväll. Vi såg bl a Dansbandskampen med Peter Settman som programledare- han är ju bara för bra! Skulle nog kunna se vilket program som helst (tydligen, eftersom jag såg detta) om han var programledare! Han är spontant rolig, allt är inte inövat till minsta detalj.
Söndag morgon fick jag dock det tråkiga beskedet att min mormor åkt in akut på lasarettet under natten, för hjärtproblem. Så det har blivit några vändor upp på las för att besöka henne. Allt har gått bra så igår blev hon utskriven så jag och mamma skjutsade hem henne och passade på att träffa morfar oxå. Det var så roligt att se dem tillsammans. När man levt med nån så många år och nästan aldrig varit ifrån varann är det inte så lätt när det väl sker. Nu är det bara hålla tummarna att allt blir bra.

Jag tänkte visa er lite nytt som jag gjort. Klubben hade ju en cybercrop för ett tag sen och jag deltog med två kort, ingen vinst dock. Det var superkul att vara med och jag fick många tips och mycket inspiration av de andra. Alla är så duktiga och gör SÅ fina alster!

Den ena utmaningen var att skapa ett farsdagskort. Detta är ett dragspelskort (syns inte på bilden) Idén till det fick jag från Anita på  hÄnglarbloggen   Tyckte det var perfekt, för på insidan finns det alltså en ficka som man kan stoppa lotter, presenkort mm i.


Den andra utmaningen jag var med på, bestod i att skapa ett julkort med tre olika mönstrade papper och två stämpelmotiv.



Jag har inte hunnit pyssla så mycket sen sist men en sak har jag i alla fall gjort och det är ett litet Tag-slide-card, en kul grej faktiskt. Har ingen bild på det ännu men om ni undrar vad det är, gå in här och kolla! Ska fota mitt oxå och visa sen.

Känner mig väldigt sugen på en heldag med pyssel så jag måste försöka få till det. Ska höra med A-S när hon har möjlighet så kanske vi kan slå två flugor i en smäll...  surra och pyssla!! =)  Der förstnämda är vi iaf VÄLDIGT duktiga på.
Igår kom det andra av tre alfabet jag vunnit på eBay- det här heter Rollerskate och storleken är skinnimini. Det ser fint ut det kommer att passa perfekt för tillfällen när man vill ha mindre text, på tex kort. Det roliga och praktiska med detta alfabet är att alla bokstäver är på en och samma platta. Det underlättar när man ska använda det men även förvaringsmässigt- bra tycker jag. Nu väntar jag bara på dieselskuggorna, hoppas de kommer idag!!

Önskar er en skön dag!


RSS 2.0
Test