Helgen är över

och en ny vecka väntar. Men jag är ledig idag oxå så det är ju skönt! =) Helgen har varit lugn och jag har bara gjort "roliga" saker. Fredagkväll var vi till vänner och drack kaffe och surrade. Mycket trevligt för det var länge sen vi träffades. Efter hopptävlingen i lördags for vi till J och A-S och vi pysslade lite. Mest drack vi vin och surrade men jag lyckades måla några stämpermotiv oxå. Perfekt att kunna förbereda så det finns klart när man ska göra julkort. Igår var vi hemma nästan hela dagen och jag lyckades göra två julkort- hade tänkt hinna fler men det ville sig inte... Jag har haft lite sämre i ryggen i slutet av förra veckan så måste lyssna när den säger till. *suckar* Det är dock bättre nu men man får inte förhasta sig och pressa på för mycket. Skynda långsamt är mitt motto för tillfället...!

Idag kom det första alfabetet jag vann på eBay. *jippi* Det är jättefint- nu måste jag bara sätta foam på diesen och sen är det bara köra!  Jag är supernöjd, det följde även med lite olika shapes som jag tror jag har stor användning av. *klappar händerna*

Igår gjorde jag en liten beställning hos Stämpelgården, bara dubbelhäftande tejp, en julstämpel och glitterlim. (vet att jag sa att det var färdighandlat för ett tag, men detta är ju saker jag måste ha! =)) Det är svårt att hålla sig från shopping men nu ska jag försöka- det är ju ingen idé att handla en massa om man inte hinner använda det. (klokt va?) Hahaha...

Det här kortet gjorde jag för ett tag sen och nu har det nog nått sin mottagare så jag kan visa det. Ordet tack har jag stämplat ut från ett foam-ark. Kul material att jobba med. Det finns färdiga alfabet att köpa som är gjorda av detta material, men jag hittade en affär som sålde ett paket med 20 ark i 10 olika färger. Perfekt för då kan man stansa ut precis det man vill!



Bye bye för denna gång!

Snart...

är det helg och det ska bli skönt med ledighet. I helgen ska jag bara göra roliga saker hade jag tänkt. Har därför tvättat och städat idag för att allt sånt ska vara gjort. På lördag ska jag till Boden och se när min kusin tävlar i hästhoppning. Sen blir det nog en kväll i goda vänners sällskap (och mest troligt lite vin oxå) I övrigt blir det nog att försöka vara ute och städa ihop det sista innan snön kommer. Hoppas på bra väder men det "hotas" om snö. För min del behöver det inte alls komma så mycket av den varan.

Efter städningen i scraphörnan fick jag en liten pysselkick så jag har gjort ett bidrag till klubbens oktoberutmaning. Det är lustigt hur olika det är när man sitter och skapar. Ibland går det lite trögt och jag vänder och vrider på både foton och papper och ibland så bara flyter allt på. Så var det nu- allt bara löste sig eftersom och då är det så himla kul. En fördel oxå när man har rensat upp lite så man ser vad man har för grejer och även blir påmind om saker man har som man inte sett på ett tag...  =)

Ikväll är det jobb som gäller, men det är ett kort skift så det går ganska fort. Börjar kl 16 och slutar kl 22! När jag kommer hem ska jag jäsa i soffan och börja njuta av min långledighet... ledig till på tisdag! *jublar* Det är mycket som händer på mitt jobb just nu , vi måste omorganisera en del, skapa plats för fler brukare mm mm mm. Så det är ganska fullt i huvudet av detta och innan vi har löst problemen är det rätt tunga tankar man har när man vet att man ska jobba. Jag älskar mitt jobb med människor i behov av särskilt stöd, det ger oerhört mycket men det kräver väldigt mycket oxå. Det är inte nåt man kan stänga av när man går hem. Men förhoppningsvis ska det snart lösa sig.

Fick just en lunchdate med min bästa kusin imorgon... trevligt! Luncha på stan och gå en sväng i butikerna. Synd bara att lönen inte kommer förrän på måndag... fast det kanske bara är bra- då kan man inte handla så mycket. Jag har ju shoppat nog de senaste dagarna... Väntar ju på tre stycken alfabet som jag "vunnit" på eBay. Längtar verkligen till jag får hem dem och kan börja använda dem. Det börjar ju vara dax att göra julkort och nya grejer brukar dra en till hörnan och ge lite nya ideér.

Nu är det bäst att jag fortsätter med lite plock här hemma innan jobbet kallar.

Trevlig helg!!

Vinst!

Hahaha... nu ikväll vann jag det alfabet som jag länge velat ha, och billigt blev det!! Det heter Diesel Classic Complete- Shadows. Lycklig är jag nu! =) MEN, nu är det färdighandlat för ett tag.

Nu kan jag sova gott inatt, kram

Städat


Idag har jag städat... men inte den vanliga tråkiga städningen, utan bland mina scrapgrejer och det är bara roligt! Det blev så fint och jag lyckades få bort några burkar och andra förpackningar som tar en massa plats. Nu är det fritt fram att sätta sig och låta fantasin flöda. (när tiden infinner sig) Jag har faktiskt varit duktig med det "vardagliga" oxå- tvättat och diskat. Surrat lite i telefon med A-S oxå- vi har alldeles för lite tid till att umgås för tillfället. Kanske imorgon efter yogan jag kan svänga in och få lite kaffe och träffa henne en stund. Har ju en present till hunden Ivo som han kommer att uppskatta. =)

Helgen har varit bra men den har till största del spenderats på jobbet. Klubben hade cybercrop i helgen men jag hann bara med två utmaningar pga jobb. Kan inte visa alstren ännu. Hoppas det blir fler cropar snart och att jag är ledig då så jag kan vara med helt och hållet för det var superkul!

Har vunnit ytterligare en auktion på eBay, ett alfabet som heter Rollerskate skinnimini. Det blir spännande att få hem dem båda. Försöker lägga vantarna på att annat oxå- utan att bli ruinerad. Det går inte så bra för än så länge går de för ganska dyra pengar och det tycker jag inte det är värt. Men, men, den som lever får se.... en vacker dag blir ett mitt!

Vad händer annars då...? Jaa, inte så mycket. Ikväll har vi vägmöte här i byn- jag är kassör och sekreterare. Det brukar inte ta så lång tid för det är inte särskilt många som kommer till mötena. Sen blir det väl att slappa i soffan och se lite tv, ganska så skönt ska det bli.
Jag kämpar på med att brodera en "tavla". En sån där som man kan hänga små julklappar på, en för varje dag. Det går trögt nu vill jag lova. Det är så många olika färger så man får byta tråd hela tiden, usch och blä. Men den kommer att bli fin när den väl är klar. Hade hoppats att vara klar med den innan december så jag skulle kunna hänga klapparna från våran julklappsswap i den, men vi får se hur det går. Håller inte andan för det direkt...  Ska sätta mig nu och försöka få dit några stygn, håll tummarna för mig.

Kram

Wohooo!

Idag är jag glad för att jag vunnit en auktion på ebay! Jag bjöd på ett alfabet som heter Blossom, så nu väntar jag bara på att få hem det! Jag har även bjudit på två andra alfabet men de auktionerna är inte avslutade ännu. Väntar spänt på att de ska bli klara.... *håller tummarna*

Den senaste veckan har jag bland annat pysslat, kokat palt, jobbat och varit på yoga. Hahaha, va löjligt det ser ut när man skriver upp det så där. Nåja det är i alla fall så det varit. Palten kokade jag ju till Bygdegården, där vi hade försäljning i söndags. Det gick faktiskt riktigt bra, det kom betydligt fler än jag trodde det skulle göra. KUL! I pysselväg har jag gjort ett tack-kort som jag inte kan visa än, men det kommer. Sen har jag nu ett tag jobbat med en "tavla" med foton av jaktlaget som äntligen är klar. Det har blåst många vindar under tidens gång men i slutändan gjorde jag den väldigt enkel, det blev alldeles för rörigt annars. Måtten på tavlan är 50*70 cm och jag har fjorton fotogafier med. Projektet påbörjades för att i våran Bygdegård finns en tavla med kort på jaktlaget från slutet av 70-talet eller början av 80-talet. Men nu är det inte så många av de kvar i jaktlaget och många nya har ju börjat. Så därför tyckte jag och andra att det var dags för en ny tavla. Därför, med kameran i högsta hugg, följde jag med dem ifjol när de slaktade och styckade. Sprang runt som en riktig papparazzi... =)   




Igår gjorde jag 20 stycken små paket fyllda med scrapgrejer för 8-10 kr/ paket. Jag är med i en julklappsswap (swap= man byter grejer med varann) och idag har jag slagit in alla paket i julpapper och märkt dem med mitt nummer. Sen ska de skickas till Blommig som är ansvarig för swappen. Hon får paket från alla som är med och sen lägger hon ett paket av varje siffra i ett brev och skickar det till alla. Man får alltså ett paket för varje dag i december, med undantag av fyra dagar. Vi blev bara tjugo som ville vara med så därför får vi vara utan paket i fyra dagar. Det ska bli så roligt att börja öppna dem.

Igår garagerade vi husvagnen. Riktigt skönt att få ha den under tak nu innan snön kommer. Sen blev det middag och kaffe hos L. Tack för det!! På kvällen såg jag mitt favoritprogram för tillfället... Grey´s Anatomy! Love it!

Nu är det dags att göra middag, hej så länge!

Äntligen helg!

Yes, nu är det äntligen helg! Det är bara varannan helg som jag säger det eftersom jag bara är ledig varannan helg. Jag är ju som sagt var förkyld men nu börjar det vända iaf. Fick lite feber natten mot torsdag men kännde mig ändå bättre på morgonen så med hjälp av Ipren gick det bra att jobba.

När jag kom hem onsdag kväll fick jag den tråkiga överraskningen att vi hade stopp i avloppet! Inte mycket att göra åt det den tiden... kl 22.30 så det var bara att konstatera och lämna. Så igår em när vi båda kom hem från jobbet var det bara börja försöka fixa detta. Svärfar kom oxå hit och hjälpte till. Det är inte första gången vi har detta problem så vi vet vad som måste göras. Men nåt trevligt jobb är det ju inte. Efter en massa stök och bök så fick vi till sist upp det och allt var frid och fröjd igen.
Ett halvår efter vi hade flyttat hit var vi tvungna att gräva upp och lägga ner nytt avlopp, mitt i december... kallt och besvärligt. Men med hjälp av familj och vänner gick det ändå bra. Det är nu åtta år sen men då och då krånglar det lite ändå. Nåja, nog om detta.

Idag har jag tvättat och plockat ihop lite, pratat en liten stund (bara 40 minuter) med A-S. =)  Tagit några kort på grejer som svärfar ska sälja på Blocket. Om en stund ska jag koka palt. GOTT GOTT GOTT!!! På söndag säljer vi palt på Bygdegården här i byn så både idag och imorgon ska jag koka palt till det. Totalt ska jag koka ca 60 stycken. Passar på att göra lite extra så vi får några hem oxå. =)

Ikväll ska vi nog hälsa på J och A-S och även handla lite. Det börjar vara tomt i kylen, men tack och lov så är frysen full med älgkött! Det är det bästa kött man kan ha tycker jag... LOVE IT!

Önskar att jag får lite tid till pyssel i helgen, det är ett tag sen nu. Blev så glad när jag hämtade posten idag för där låg nämligen ett paket fullt med grejer som jag beställt. *lycklig* Vill bara få sätta fingrarna i allt och börja skapa.

Jag var med i klubbens septemberutmaning och nu kan jag visa resultatet. Ingen vinst denna gång, men roligt ändå för  Ali vann. Jag röstade på hennes bidrag utan att veta att det var hon som gjort det. KUL! 


Utmaningen var att inspireras av och scraplifta denna LO gjord av Blommig.



Mitt bidrag ser ut så här:



Nu ska jag fortsätta med mitt här hemma, önskar er alla en trevlig helg!

Kram

Förkyld

Jaha, så var man då förkyld igen... igår kväll började det "reta" i halsen och efter ett tag började det ta ont när jag skulle svälja. Ytterligare en stund senare kände jag hur bihålorna började fyllas . Idag spränger det under ögonen och ner i käken och halsen känns som ett rivjärn... usch! Skulle egentligen ha varit på yoga idag men jag avstod och det är jag glad över för jag kan inte böja mig särsklit mycket innan det känns som om huvudet ska sprängas.

Det har inte hänt särskilt mycket sen jag sist skrev här. Jag har jobbat fredag till måndag och det har varit fullt upp. Vi har verkligen fått göra rätt för lönen kan jag lova!

Lördag kväll var vi bortbjudna på surströmming hos C och G och det var en mycket trevlig kväll! Vi var ett gäng på åtta personer som träffades. Det blev en hel del surr och goda skratt. Supergod strömming med tillbehör och otroligt mycket gott till efterrätt .Tack så mycket!

Idag har jag bara slöat och pratat i telefon med A-S. I kväll ska jag följa kusin A på hoppträning och försöka fotografera lite. Men det är så svårt att fota i ridhus, det är så knepigt ljus där. Sen så rör ju objektet på sig och då blir det lätt suddiga bilder pga för lite ljus. Har testat med en massa olika inställningar i kameran men ej hittat nån som funkar jättebra. Tar gärna emot tips om det är någon som vet mer om vad man skulle kunna testa. Men jag ger mig inte så lätt... lite nytta ska man väl ha av att man är envis. =) Får väl se om det är möjligt att trolla nå mer med alla knappar.

Nu ska jag vila lite och ladda batterierna.

Kram

Storforsen

Vaknade idag kl 7.45 och kände mig helt utvilad trots att jag ej somnade förrän vi 02.00 inatt!! Så underbart det är att känna så på morgonen. Det händer inte så ofta för mig för jag är morgontrött, men jag njuter av varje tillfälle. Sen dess har jag hunnit byta sängkläder, hänga tvätt och startat ytterligare en maskin, diskat, plockat ihop och kokat kaffe. Känner mig full av energi just nu... =)

Kanske är det en sen effekt från förra helgen- vi åkte då till Storforsen och bodde på hotell en natt. Tillsammans med J och A-S hade vi en underbart skön helg. Vi började med att vandra upp längs forsen och njuta av utsikten. Sen badade jag badkar med go´doftande och välgörande badsalt. Med rejält varmt vatten och sippandes på ett glas vin kan det inte bli bättre! Gjorde även en lermask på ansiktet- jätteskönt. Sen gjorde vi oss fina för middagen. Maten var fantastiskt god- alla tre rätter! Nu kommer det "ironiska"... efter maten gick vi ner och bastade och badade i poolen. Vi var alltså finklädda i typ två timmar! Vi var helt ensamma i relaxen så det var helt perfekt. Jag och A-S smörjde in oss med honung och grovsalt i bastun.. det fungerar som peeling och så blir huden len som sammet efteråt. Roligt var det oxå, med honung som kletar.. (kanske vinet påverkade rolighetsgraden lite oxå) *asg*

På morgonen åt vi underbart god hotellfrukost och sen var det hemfärd. Men innan vi åkte kunde jag inte låta bli att köpa ett halsband. De sålde nämligen SNÖ OF SWEDEN och jag såg flera saker jag ville ha men nöjde mig med ett halsband.

Framsidan av hotellet


Baksidan av hotellet- taget uppifrån forsen.


Delar av forsen, taget från hotellet.









Det är så vackert och fridfullt på detta ställe, jag bara älskar att vara här. Min mamma är född och uppvuxen i närheten och min mormor och morfar bor fortfarande kvar. Jag har tillbringat många sommrar här så det är roligt att återkomma då och då och se hur det förändras.

Nu ska jag fortsätta göra lite nytta!

Kram

RSS 2.0
Test