5 dar ledigt och ljusparty

Ja nu är jag ledig i 5 (!) dagar... wohoo! =) Ska försöka pyssla lite, bl a ska jag kämpa med att hinna göra ett bidrag till klubbens månadsutmaning. Sen hoppas jag på finväder så man kan vara ute lite och njuta- kanske jag till och med spänner på mig skidorna och åker en sväng...  man vet aldrig... Idag är det toppenväder här så det lovar gott.

Ikväll ska vi uppvakta vännen U på hennes födelsedag, det blir roligt att träffa dem. Imorgon kommer mormor och morfar hit och hälsar på en sväng- oxå kul!

På lördag ska jag på "ljusparty" hos mamma. Många av er vet säkert vad jag pratar om men för er som inte vet ska jag berätta. Det är ungerfär som tupperwarepartyn fast med ljus istället. De säljs bara på hemmapartyn, är lite dyrare än de man köper i affären men oxå desto bättre. De har en längre brinntid, finns i en massa färger, dofter och former. De säljer även ljushållare och spagrejer. Jag har aldrig varit på ett sånt party förut så det blir riktigt kul. Har däremot fått ljus av andra som varit med så jag vet att de är riktigt bra. Det ljus som jag har nu är ett pelarljus med doften fransk vanilj och det doftar underbart! Är normalt sett inte så förtjust i just doftljus men detta är en svag fräsch lukt som jag bara älskar. Får nästan känslan av nybakta vaniljbullar. Ska absolut köpa fler av den. SÅ, alla som jag känner- om nån av er vill följa eller redan vet vad ni vill beställa- hör av er så fort som möjligt.

Jag älskar ju som sagt tulpaner, så igår köpte jag mig två buketter att njuta av i helgen. De var riktigt kraftiga och fina- se själva. Önskar bara att det gick att dela med sig av doften oxå genom datorn- den är fantastisk.






Nu ska jag sätta mig vid pysselbordet och gnugga geniknölarna lite, vi hörs!


/Jeanette 

Grönt är skönt..

Lite ny färg på bloggen... Det blev lite väl mycket grönt kanske men nu får det vara så här ett tag. Jag har nu blivit frisk från magsjukan, jobbade söndag och måndag. Ledig idag, och jag passar på att göra ingenting. =) Ute lyser solen men det blåser förstås och då är det inte så kul att vara ute. Håller koll på postlådan för jag väntar paket- inget märkvärdigt dock, bara lite band och pärlfloss. Snart är jag klar med "tavlorna" jag gjort till en arbetskompis. Håller på med den sista nu, så snart kommer det bilder. Tänkte däremot visa kortet jag gjorde på beställning- det var till ett par nyblivna föräldrar.
"Rosen" högst upp till vänster har jag gjort själv men just nu hittar jag inte sidan där jag såg beskrivningen... ska försöka leta rätt på den och lägga inden här sen. Men jag kan tipsa om en annan sida- en tjej som gör galet mycket fina blommmor av papper. Den hittar ni här.



















Nu har posten kommit så jag ska springa ut och hämta den- håll tummarna att paket väntar! *fniss*

/Jeanette

Magsjuka...

ja usch, usch, usch säger jag bara! Tillbringade större delen av gårdagen på toa. Man kan inte förstå att det finns så mycket i magen och minsta lilla jag försökte få i mig svischade rakt genom. Känns mycket bättre idag men än vill maten inte riktigt stanna kvar. Skulle ha jobbat i helgen men är sjukskriven idag och imorgon till att börja med. Nu när jag inte mår illa längre (och inte sitter på toa hela tiden) blir man ju lite rastlös. Eftersom jag har lite pysselbeställningar ligger jag och funderar lite på dem. Tänk, till och med att tänka på pyssel är tillfredsställande! =) Har ganska klart för mig hur jag ska göra sen när jag är frisk. Det är ganska bra för mig att klura lite innan jag sätter mig och ska skapa, det underlättar processen lite.

Har fått några tråkiga besked idag om närstående som är sjuka men förhoppningsvis ska det bli bra efter diverse operationer. Sen fick jag även besked att våra vänners hund gått bort idag. Han har varit sjuk ett bra tag och de har gjort vad de kunnat men nu gick det inte längre, känns jättetrist men helt klart det bästa för honom. Han finns för alltid kvar i våra hjärtan för han var väldigt speciell!! Nu springer han obehindrat och jagar i de evigt gröna skogarna! I love you Ivo!

Svårt att fortsätta efter det där... kommer lite tårar..

Vill iaf visa vad jag fick på alla hjärtans dag. Hann inte ta kort på tulpanerna jag fick av sambon men det andra har fastnat på kort.

Den här asken fick jag av min pappa och E, fylld med choklad! (inte så mycket kvar av innehållet nu) =)



Den här vackra förpackningen med chokladhjärtan fick jag av bästa kusinen A! Fick även ett urgulligt kort.



Kortet!



Av A-S fick jag superfina muggar- helt klart min stil. Fick även ett par tjusiga disk/trädgårdshandskar... turkosa= en av mina favoritfärger.








Måste verkligen tacka ALLA för de fina sakerna och tankarna bakom dem!

Nu blir det soffläge, kram

Skidor på flera sätt

Dagen började jag med att se skidskytte på tv. Det gick ju tyvärr inte så bra för vare sig damerna eller herrarna. Har även sett lite slalom men inte heller det var ju nån höjdare. Så då spände jag på mig mina egna nyinköpta skidor och tog en sväng runt gården- nej, jag är inte sjuk... Förstår att det kommer som en chock för er som känner mig, som vet att jag alltid HATAT längdskidor. Men den senaste tiden har jag funderat lite över att köpa ett par skidor, tänkt att det skulle vara trevligt (?) att kunna åka en sväng på isen eller i skogen... vet inte om det är ålderstecken eller nåt, men så illa är det... hahaha.  Det är träskidor från militären som jag köpt mig, så kallade "vita blixten". Men det namnet lär de inte göra rätt för, med mig på... *asg* Missförstå mig nu inte, ni kommer alltså inte se mig i nåt elljusspår eller så. Det är endast skogsåkning eller älven som gäller!  Det gick bra med min skidpremiär men jag hade helt fel kängor på mig så det blev lite snöfyllda skor men det är smällar man får ta- ska ta andra skor nästa gång. Kul var det oxå faktiskt! Hoppas bara att det ska bli lite varmare väder, det har varit så kallt här senaste dagarna. Varje morgon har det legat mellan -24 till -27 grader... brrr.

Idag är det alla hjärtans dag och Svante (katten) fyller 15 år. Jag fick en tulpanbukett av min sambo igår, men jag har faktiskt inte gett honom nåt annat än en puss och kram. =) Måste oxå berätta sanningen bakom tulpanbuketten... R ringde hem igår och frågade om han skulle handla lite inför helgen. Då passade jag på att säga att det är alla hjärtans dag imorgon och jag tycker om tulpaner. Så när han kom hem hade han en bukett med sig.(alltså inte så oväntat)  =) Vi har varit tillsammans i 15 år så jag fokuserar inte så mycket på en bestämd dag under året utan försöker visa uppskattning fördelat över året. Det är ju kul med överraskningar lite nu och då tycker jag, nästan mer när det kommer på en annan dag än denna.

Men vi fick igår tillsammans en fin alla hjärtans dag- present i brevlådan. Det var en superfin hjärtformad burk fylld med god choklad! Den kom från min pappa och hans sambo. Tror dock inte att pappa var så inblandad i ideén att skicka den- det var nog E som skötte om det. =) Tack så mycket!!


Det har faktiskt blivit lite pysslande i veckan. Jag har gjort klart en av "tavlorna" som min arbetskompis beställt. Det var hur kul som helst att jobba med det. Har även gjort ett kort som jag fick beställning på. Det var ett kort till ett par nyblivna föräldrar och det var första gången jag gjorde ett sånt- oxå kul. Ska visa dem en annan gång eftersom de inte nått mottagarna ännu.

Ikväll blir det party hos L som bor här i byn. Perfekt att det är nära så slipper vi ha nån bil med oss, bara använda apostlahästarna. (benen) Förhoppningsvis blir det att spela lite spel oxå, det gillar jag.

Önskar er en trevlig fortsättning på helgen och en härlig alla hjärtans dag!!

Puss och kram!

Herregud va snö!

Ja jösses vad det har snöat här de senaste dagarna! Det har kommit hur mycket som helst- nu räcker det! Det som är både bra och dåligt med denna snö är att den är så torr och lätt. Blir ju inte så tungt när man ska skotta men å andra sidan blir det mycket snörök efter vägarna, värre av att det blåser dessutom. Lite spännande att ta sig till och från jobbet i helgen pga detta... man visste inte alltid var på vägen man hade bilen.. R har jobbat extra igår på dagen och sen även inatt pga att snön vräkt ner. Han är ju en av många som befriar oss från eländet genom att ploga med traktor och lastbil. Han jobbar även nu ikväll... Det har inte blivit många timmars sömn för honom. Hoppas han bara behöver jobba som vanligt imorgon. 

Idag har jag haft besök av mormor och morfar och nu ikväll skjutsade jag mormor till mamma. Morfar hade förstås Palt med sig så det fick det bli till middag. =) Hos mamma bjöds det på kaffe med dopp, mums. Jag har även hunnit med lite scrappande idag *jublar*  Har fått en förfrågan av en arbetskompis, om jag ville göra tre "doptavlor" -typ. En för varje av hennes barn. Hon såg en av mina LO´s till mitt BOM- album och gillade idén. Jag tyckte det lät kul och så blir det en liten utmaning för formatet är A4 och i det fomatet har jag aldrig scrappat. Igår letade jag lite inspiration till detta och hittade ganska snabbt tre skisser jag vill använda. Nu är jag nästan klar med den första, det har flytit på så himla bra. Men lite nervös blir man ju av tanken: tänk om hon inte gillar det jag har gjort...? I och för sig tror jag inte hon skulle säga det i så fall.. *s* Hoppas jag hinner pyssla lite imorgon också, det är så fantastiskt kul!! Jobbar onsdag och torsdag kväll så jag kanske hinner scrappa lite på dagarna innan jag far oxå.

Till helgen är jag ledig och då ska vi bara ta det lugnt och mysa- det är vad jag planerar iaf, men man vet ju aldrig i förväg vad som händer. Skulle vilja laga god mat och dricka lite vin- det är så länge sen, men vi får se hur det blir.

Nu ska jag se tv (Prison Break) och mysa under filten med en kopp te!

Kram

Nu är det klippt och skuret...

-håret alltså!! *s* Igår var jag hos frissan och kapade bort en hel del hår! Jag är "välsignad" med mycket hår och ganska snabbväxande hår. Det är ju förstås nåt jag är glad över men ibland är det lite jobbigt oxå- frisyrerna tappar fort sin form så det blir täta besök hos frissan. Men, jag är i alla fall supernöjd med min nya frisyr- det är riktigt kort i nacken men övergår till en flikig page på sidorna..?? Ööh, det där lät lite konstigt, men jag kan inte förklara det bättre heller..*asg*
Nu tar det väl ett par dar innan man själv lärt sig styla det... =)

Så var det då fredag igen och jobbarhelg. Känns inte så trist ändå för vi har en ganska lätt helg framför oss och dessutom är det min kortare helg och den brukar gå rätt fort. Ska försöka vara ute mycket om vädret tillåter.

Har inte hunnit pyssla nåt i veckan men jag har fått ett par paket i lådan... lite textstämplar, band och en ny svart stämpeldyna. Tur var väl det för min gamla stämpeldyna tog slut när jag gjorde om stämpelförvaringen. Gjorde även en "liten" pappersbeställning igår... tra la la... inte så nödvändigt egentligen men Skaparlusten hade ett erbjudande. Mellan 17 och midnatt sålde hon alla papper (utom två nya kollektioner) för 5 kronor! Kunde ju inte missa det tillfället, papper behövs ju liksom alltid i denna hobby. Jag vet, bortförklaring och ursäkter men det är ju sant iaf! =)

Sen har jag även gjort en annan beställning- på ett par vinterkängor. Köpte nämligen ett par före jul, de är kanonbra men efter att ha kämpat med dem ett par veckor måste jag inse att de är för små. Tyvärr... Inte på längden men de är för tajta över ovansidan på foten. Har försökt med alla medel att töja ut dem men materialet är inte medhjälpligt. Så jag har beställt ett nytt par och ska försöka sälja de gamla- de är ju knappt använda. Det är en GoreTex- känga, smidig och inte halkig. Perfekt när man är ute och går. Hoppas det går fort att få de nya skorna för det är ju nu man vill ha dem! Här har det snöat ganska ihärdigt sen onsdagkväll och ännu faller det lite flingor. Som vanligt den här årstiden med andra ord. 

Nu ska jag ta mig lite "frunch" och kaffe på det, sen bär det iväg till jobbet. 

Önskar er en trevlig helg!

/Jeanette


 

Stämpelförvaring

Alla scrappare och kortmakare vet hur svårt det är med förvaringen av alla våra saker. Jag försöker hela tiden komma på nya smarta förvaringslösningar, som funkar för mig. Det är faktiskt ganska kul oxå...  Min stämpelförvaring är ingen speciell lösning, jag har haft den från första början och den funkar. Men igår fick jag för mig att sortera lite och att göra det lättare att hitta stämpeln man vill ha. Många andra har gjort detta så det är inte ett eget påhitt.

Jag har mina stämplar i fotofickor som sitter i en pärm. Men ibland är det svårt att se hur stämpeln ser ut, man bläddrar fram och tillbaka innan man hittar det man söker. Så jag skar till papper som passade i fickorna, stämplade upp alla motiv på ett papper och satte sen in allt i pärmen. På framsidan ser man det uppstämplade motivet och vänder man på plastfickan ser man stämpeln. Väldigt enkelt men det tog sin tid vill jag lova. Och om jag varit smart hade jag haft plasthandskar på mig för mina händer var kolsvarta innan jag var klar- blev ganska mycket rengörning av stämplar... Det sitter kvar lite ännu- efter ett antal skrubbningar och en dusch! Nåja, får nöta bort det.  Syns ju att jag har jobbat i alla fall! =) 

Så här blev resultatet: Måste dock dela upp plastfickorna i fler pärmar.







Framsida med uppstämplade motiv



Baksida- där är stämplarna



Väldigt simpelt men jag blev jättenöjd faktiskt. Nu ser man lättare hur stämpeln ser ut och kanske inspireras man att använda vissa stämplar mer då..?!

Har lite mer förvaringsändringar på gång men jag har inte kommit till skott ännu. Måste bland annat köpa en hurts med lådor först. Kanske en tripp till IKEA blir ett måste...??  *asg*

Var ut och fotade lite idag och så här ser mitt växthus ut i vinterskrud, längtar tills det blir dax att starta igång det!!



Nu ska jag ladda för jobb.

Kram

Nu äntligen...

Ja, nu äntligen börjar det kännas som att våren är på väg! Än är det förstås ett tag kvar men helgens väder har gett en försmak om vad som ska komma. SÅÅÅÅ underbart det har variti helgen. Det är länge sen som jag kände mig så levande som nu, tänk vad lite sol kan göra. Att jag sen haft tid för ganska mycket pyssel gör ju inte saken sämre direkt... =). I fredags kom A-S hit strax före tio och så pysslade vi och myste hela dagen, fantastiskt trevligt! Jag monterade några nya stämplar, sen började jag med ett kort. Det visade sig vara en utmaning... jag tjorvade på med det kortet hela dagen..?? Kunde inte bestämma mig och ändå var det ett väldigt enkelt kort utan stämpelmotiv. Efter A-S åkt hem, strax efter 21, var jag fortfarande pysselsugen så jag fortsatte och gjorde ytterligare ett kort- på två timmar var det klart. Hahaha, tänk så det kan bli. Men det dröjer rätt länge innan jag kan visa de korten, men den som väntar på nåt gott... *s*

När jag vaknade lördagmorgon sken solen och det kändes helt underbart. Blev pigg på en gång (och jag är inte en morgonmänniska) Vi åkte med J och A-S till stan och gjorde lite ärenden. När vi kom hem for R och hjälpte L med en traktor och jag tog en promenad genom byn och bara andades in den fräscha luften. Det är nästan som att man varit i dvala några månader och precis vaknat upp. Kvällen spenderades hemma, jag pysslade lite och såg tv. Söndag bjöd på lika härligt väder, lite kallare bara. Städade lite och tvättade några maskiner. R och J for och åkte skidor och då passade jag och A-S på att..... PYSSLA!! När pojkarna kom tillbaka blev det middag och sen en lugn kväll.

Jag är ledig även idag och det känns ju inte alls trist... =) Har varit ute en liten stund med katten som inte gillar att det är så kallt, han längtar oxå efter våren. Han har blivit bekvämare med åren så det blir inte långa stunder ute under vintern. Han fyller 15 år den 14 februari- på alla hjärtans dag! Hoppas att han har många år kvar ännu. Men på sommaren är det i princip bara ute som gäller. Då är han en riktig råttfångare, kommer hem med både det ena och det andra. Nu ligger han och snarkar på sitt klätterträd- ganska så sött!

Tänkte visa er några ljus som jag "klätt"

Det här gjorde jag till min svägerska som fyllde år tidigare.



De här två har jag gjort till min moster som oxå har fyllt år.



Det här är ett av korten jag gjort i helgen, det är oxå till moster. "Tråden" som jag ritat på kanten runt kortet är en idé jag liftat från Ali, gillade skarpt enkelheten i det.



Baksidan på kortet



Så, det var alles för denna gång, på återseende!

Kram

RSS 2.0
Test