Tjohoo- nu är det semester!!

Äntligen är det så semester! Och jag kan lova att det varit en extra tung helg att jobba då det både har varit extremt varmt och vi har haft en ganska jobbig grupp. Har verkligen gjort skäl för lönen... sen är det ju alltid lite tungt sista skiften innan långledigt. =)

Fick besök av J och A-S på kvällen och de hade pizza med sig så vi"firade" min semester med den och så fick jag ett par örhängen som A-S gjort. Jättefina silverlänkar med en pärla i min favoritfärg turkost! Tusen tack! J och R tog ett premiärdopp i poolen trots att det bara var 18 grader i vattnet.. inte värst kallt förstås men nog ska det vara drygt 20 grader innan jag badar... Helgen har som sagt bjudit på soligt och varmt väder, helt underbart. Hoppas bara det håller i sig nu hela sommaren, bara enstaka dagar med lite regn kan det ju få vara.

Svärmor fyllde ju år för ett tag sen och jag hade då gjort ett kort till henne från alla barnen med respektive. Testade att göra ett högt smalt kort och det funkade bra. Kul att ändra format lite då och då tycker jag.






Innan min arbetskompis S gick på semester gav jag henne ett kort med önskan om trevlig ledighet och ett litet paket med doftljus.



Samma dag fick jag en present av henne- ett äpple i av betong- superfint! Det pryder nu trappen upp på altan. Ska visa en bild på det senare. Jag och mamma testade en ny grej i torsdags- vi blandade betong och gjöt rabarberblad! Kan meddela att det var varmt och svettigt men kul hade vi. Blev väl kanske inte så bra som det kan bli men det var ett första försök. Vi ska göra det igen och då har vi lärt oss av misstagen (förhoppningsvis) =) Bild kommer.

Ute i odlingslådorna växer det så det knakar- just nu har jag sallad och spenat så jag kan mata en hel armé! Har skördat idag och varit till svärmor med en påse. Tomaterna är på g och jag har skördat två gurkor som smakade mums. Morötterna gallrade jag förra veckan så nu har de kvarvarande plats att bre ut sig och växa. Det är så härligt att varje dag kunna gå runt och se hur allt grönskar och växer. Ska bege mig ut med kameran och fota lite så ni får se vad jag talar om.


Har inte pysslat nu på ett tag, varken haft tid eller lust... får väl se om lusten infinner sig nu när man går ner i varv- för tid har jag ju...=)


/Jeanette


Midsommarhelgen mm

Ja nu har midsommar passerat och sommaren är verkligen igång. Efter jobbet i torsdags packade vi husvagnen och åkte till våra kompisar J och A-S. Vi tjuvstartade midsommarfirandet redan den kvällen med lite grillning och god dryck... så pass god att det blev väldigt lugnt midsommarkvällen... =) Det blev med andra ord ordentligt party på torsdagen då även kompisarna L och L var med. Fredag var vi mer intresserade av maten än av drycken, hahaha så det kan bli. Nåväl, vi hade mycket trevligt båda kvällarna! 
Efter en skön promenad på förmiddagen pysslade vi lite, jag lagade ett av halsbanden jag gjort tidigare... råkade slita av det.. Gjorde även ett tillhörande armband. Så här ser halsbandet ut iaf:

Det är gjort av två olika sorters kedjelänkar och snäckskalscoins. Föga förvånande att färgerna är turkos, brun och grön...



På lördag förmiddag åkte vi vidare till mammas stuga och stannade där till söndag. Vädret var hyffsat bra men det var otroligt mycket mygg. Vi trotsade dem och var ute ändå. Efter en god middag kom några stuggrannar över så vi tävlade i pilkastning... inte en av mina starka sidor men jag klarade mig ganska bra, d.v.s tills vi skulle kasta med "fel" arm. Alla som var högerhänta skulle kasta med vänster arm och tvärt om... hu så svårt det blev, träffade nästan inte tavlan med nån pil... Tur man är bra på andra grejer!

Jag har även hunnit med att fylla år tidigare förra veckan och då fick jag en massa fina saker av familj och vänner- Tack allihopa för uppvaktningen!! Måste bara visa rosorna jag fick av svärmor och svärfar, de är så vackra.




En vacker bukett med sju stora väldoftande rosor. De har stått hela helgen men idag var allt utom rosorna lite visset så jag klippte av blommorna och stoppade fem av dem i en skål- det blev oxå fint och så får jag njuta av dem lite längre. De sista två stoppade jag i varsin ljushållare.





Mmmm, de luktar SÅ gott!!


Nu har jag bara fyra skift kvar att jobba innan jag tar semester, ojojoj va jag längtar... men vem gör inte det? 

Idag har det varit riktigt härligt väder här och jag har gjort en massa måsten men inte ens det gör nåt när det är varmt och soligt. Ska fortsätta göra lite "nyttiga" uppgifter imorgon men även passa på att bara vara. 

Kram



 

3 veckor, 12 arbetsskift...

... kvar till semester- och det känns fantastiskt bra! Denna helg har gått otroligt fort och tyvärr har det varit rätt dåligt väder men vi har haft det supermysigt ändå. I fredags hade vi främmande av vännerna O och U med barnen E och A. Alltid lika trevligt med lite surr över en kaffekopp. Lite senare samma kväll hälsade vi på hos några grannar och även där blev det en hel del surr. (förstår inte.... det är återkommande i mitt liv- en massa surr...) *asg* 

I lördags kom A-S och J hit och då passade vi på att pyssla lite medan pojkarna körde fyrhjuling. Och vet ni vad... jag scrappade inte, jag pärlade! Även detta pyssel är ju otroligt roligt! Jag har ju köpt lite olika länkar, pärlor och annat men det har aldrig blivit av att jag gjort nåt med det, men nu passade jag på när A-S var här som kan det här med pärleri. Gjorde två halsband som jag blev jättenöjd med- ska fota dem så ni får se. Det var kul att göra nåt annat än "det vanliga" men det är rätt pillrigt och kräver en del tålamod (inte min starkaste sida, men jag klarade mig bra) Har fortfarande lite grejer kvar att göra fler saker av så det var definitivt inte sista gången!

Sen lagade vi mat som blev kanongod och resten av kvällen mös vi med pyssel, tv och gott vin! Eftersom det (som vanligt) inte var nåt att se på tv såg pojkarna en film- Repmånad, med bl a Lasse Åberg. Denna film har de sett tusen gånger förr men tycker fortfarande att den är så bra- de kan i princip alla repliker redan innan de sägs. Det roligaste för mig och A-S är dock att se och höra pojkarna, inte filmen... hehehe...

Efter att J och A-S åkt hem idag gjorde jag ett kort till svärmor som snart fyller år och det gick förvånandsvärt fort att få klart. Sen följde jag med min kusin, faster och farbror till en gård där min kusins unghäst är på "uppfostringskurs" Idag fick vi se när flickan i familjen red på henne och det gick bara bra. På denna gård finns det en mängder av djur- te x hästar, hundar, katter, kaniner och en minigris! Bl a har de nu två föl som bara är nån vecka gamla, herregud så söta. För att inte tala om de ca 7 kattungarna..... vill ha...

Nu till nåt annat- tänkte visa er en burk jag gjort för ett tag sen men faktiskt glömt av. Gjorde en liknande burk i vintras men den glömde jag att fota. Men då fick jag en beställning på en likadan till och den fastnade på bild. =)






Har även gjort ett kort på beställning för ett tag sen och nu jag tror att det är ganska säkert att visa det. Det är mitt första studentkort som jag gjort men har inte hållit mig helt till "studentfärgerna" gult och blått...







Jo förresten, nu kan jag ju visa morsdagskorten jag gjorde typ i februari...

Det här kortet fick min mamma- det är ett bokmärkeskort. Man ska alltså klippa lös en del och använda som bokmärke.



Här ser man kortets baksida- till vänster ser ni bokmärket.



Detta kort fick svärmor



Detta kort fick min"bonusmamma" Gjorde även en liten ask som jag fyllde med sex olika dofter av Partylite-ljus.








Så, nu är det hög tid att gå och lägga sig. R jobbar inatt så jag och katten har hela sängen för oss själva!

Kram på er!

Sommar!!

Ja nu är det sommar!! I helgen har det varit kanonväder här, förutom att det har blåst enormt mycket. Men det har varit varmt och det är så underbart. Jag har jobbat, men till och med det är roligare när det är fint väder.

En hel del har jag pysslat på med sen sist, men viktigast är att allt vad gäller plantering är klart. Nu är det bara vattna och vänta på att det ska växa. Det mesta har redan börjat gro och helgens väder har ju hjälpt till.

Förra helgen hade vi släktträff på pappas sida. Det var så himla roligt, vissa har jag inte träffat på mer än 10 år! Nästan alla kunde komma- bara det är ju helt otroligt. Tur hade vi med vädret oxå- strålande sol hela dagen. Det var perfekt för alla barn som då kunde springa omkring och leka. Vi hade husvagnen med oss så det blev premiärsovning där för i år- mysigt!! Fotade förstås en massa men de korten har inte letat sig in i datorn ännu... förstår inte varför... hehehe- det sköts visst inte av sig självt..??

Dagen efter var vi på 40- årskalas. Mycket trevlig kväll i goda vänners lag och fantastiskt god smörgåstårta bjöds det på! Tack så mycket O och U!!

Hade gjort ett kort till honom förstås. Glömde fota det med kameran så det blev mobilen som fick rycka in och kvaliteén är därefter...



Har tidigare köpt lite nya stämplar så det blev premiär att använda en av dem på detta kort- visst är hon söt!?


Insidan: Lekte lite med några blomstämplar- stämplade först ett par gånger med "avtorkad" stämpel för att ge illusionen av djup. Sen med mer infärgad stämpel. Resultatet blev väl si sådär- men inte värst för att vara första gåmgen ändå.



Har faktiskt två till att visa... Dessa kort gjorde jag till klubbens majutmaning. Vi skulle göra tackkort till mässans sponsorer. Sen lottades vinnarna ut. Ju fler kort man hade gjort desto större chanser hade man att vinna. Tyvärr hade jag inte turen på min sida denna gång.




Det syns lite dåligt på fotografiet, men jag har stämplat och embossat Tack längst ner i högra hörnet på detta kort.





Nu är det "bara" en månad kvar till min semester börjar. Jag har ojobbat två helger och totalt 16 skift!! Längtar som en tokig, men det gäller att försöka leva i nuet oxå och ta vara på tiden fram till semestern oxå. Detta får jag påminna mig själv om då och då. Jag har en förmåga att liksom hela tiden "leva i framtiden", tänka på det som ska hända sen. Detta försöker jag lära mig av med, men det är inte lätt att lära gamla hundar att sitta- men det går! =)  Jag hoppas iaf på en härlig sommar tillsammans med goa vänner.


Ha en skön vecka!

RSS 2.0
Test