Nybakat!

Jag vill tipsa er om en kanonbra blogg där det finns en massa bra recept för bakning och matlagning! Recept o Maten Därifrån kommer Freddes frukostfrallor som jag har bakat ikväll. De blev supergoda och jag rekomenderar dem verkligen. Sen att det gick fort att "röra ihop" degen är en bonus helt i min smak!






När jag ändå höll på så bakade jag även två limpor. Har skrivit om dem förr men de är oxå så goda att det tål att upprepas.

Receptet på grovlimporna:


Grovlimpa            Ugnen på 175 grader

4,5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl vetekross
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1,5 dl grovt rågmjöl
5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1-2 dl ljus sirap
1 liter filmjölk

(man kan gärna tillsätta linfrön och solrosfrökärnor oxå) 

Blanda allt. Sätt i smorda avlånga formar och grädda i nedre delen av ugnen i 1,5 timmar. Täck med bakplåtspapper efter halva tiden. Ta ut ur ugnen och täck med handdukar medan brödet svalnar.

Smaklig spis!





Trevlig kväll!

Surströmming!

Igår blev det surströmming till middag! Det smakade ljuvligt, delvis för att vi pratat om det länge så den var riktigt efterlängtad. Halva nöjet är ju också att sitta länge och äta, ingen stress!


Den första av många "tullor" som vi säger. Känner ni hur det vattnas i munnen...?



Sen blev det lite fotografering av kusin A när hon rider "Prisse" De är så fina tillsammans!










Jeanette

Namngivningskort

Förra helgen var det namngivningsceremoni för min svägerskas lilla flicka. Jag kunde tyvärr inte vara där pga jobb, men jag hade gjort ett kort till henne.





Håller på med lite olika pysselprojekt men som vanligt har man för lite tid, så det tar ett tag innan det blir klart. Men egentligen gör det inget, har ju ingen deadline... bara det att jag själv alltid har bråttom.. Behöver träna på att inte stressa på, bara för att bli klar.

En sak jag håller på med är ett släktträd. Här på bilden är stommen bara målad, sen har det tillkommit lite papper, men fortfarande långt kvar..




I vår har jag även virkat en del, hur jag nu kom på att börja med det...?

Här några mössor jag har gjort.




Nu är det dags att göra lite nytta så man kan njuta av ledig helg sen!


Kram

"Insnöade"

Tänkte visa lite dagsfärska bilder av hur "insnöade" vi är... Idag är det plusgrader och solen skiner så man kan riktigt höra hur snön tinar! Underbara vår!

Sidan av garaget



Huset







Lite svårt att tro att all denna snö nånsin ska försvinna, men nu är det på gång i alla fall!


/Jeanette

RSS 2.0
Test