Ett tag sen sist

Ja nu är det ett tag sen jag uppdaterade här. Har inte haft tid. Det har väl inte hänt så mycket spännande egentligen men jag har varit upptagen med jobb, födelsedagsuppvaktning och umgänge med vänner.

Besökte min vän A-S i onsdags för lite tjejsurr och kaffe. När jag skulle åka därifrån halkade jag i trappen och föll handlöst *ajajaj* Svor som attan först men var tvungen att skratta sen- det är nämligen inte första gången en trappa får mig på fall! *asg* Nåja, det gick ju bra men jag landade med höger arm mot ett trappsteg så den har jag rejält ont i. Har ett blåmärke på en dryg decimeter som tatuering ett tag framöver. Sträckte mig lite i övriga kroppen men det har gått över nu.

Efter detta (något traumatiska) :-) avslut åkte jag till mamma för mormor och morfar var där. Morfar fyllde 80 år den dagen så vi åt god middag, tårta och uppvaktade honom. Hade gjort ett kort dagen till ära. Började med det på träffen i Kalix men hade svårt att bestämma mig för hur det skulle se ut. Fick ihop det tillslut när jag kommit hem, men det blev inte alls som jag hade tänkt mig från början. Ville att det brunmönstrade pappret skulle synas mer, men då blev det så grylligt. Jaja, nu är det gjort och överlämnat så det är bara glömma och gå vidare.

image26

Ska skicka in en av LO´na som jag gjorde i Kalix till en tävling så den kan jag inte visa ännu. Den andra LO´n ser helkonstig ut i färgerna när jag scannat in den i datorn. Den är brun, vit och turkos men det turkosa ser typ mintgrönt ut?! Inte nice!!   :-(  Ser faktiskt bättre ut i verkligheten...

image24

Har gjort en LO tidigare i veckan oxå som jag ska skicka in till en tävling, så även den får ni vänta på *hihi*
Gjorde ytterligare ett kort på träffen, bara ett enkelt kort till en mycket kär vän!

image25

Fick en trevlig överraskning i em när jag precis kommit hem från jobbet. Min far ringde och frågade om vi skulle vara hemma. Han var i stan och hälsade på en av sina bröder och tänkte då kika in hos oss oxå. Passade perfekt för maten var just klar och självklart ville vi ju träffa honom! Han stannade och såg melodifestivalen med oss. Vi åt god efterrätt och sågade vissa artister rätt rejält *fniss* Tycker det var roligt att Frida (och killen) som sjöng hoppa, hoppa....  (eller nåt sånt) gick vidare. Den låten var lite annorlunda och klämmig. Gillar hennes dialekt oxå!

Vill rekomendera en god efterrätt  

4 port.

4 bananer
2 mango
100 gr vit choklad
1 dl kokosflingor
4 passionsfrukter
2 dl créme fraiche
1 msk florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med lite smör. Riv chokladen grovt på ett rivjärn. Skala och dela bananer och mango i mindre bitar. Lägg frukten i formen och strö över choklad och kokosflingor. Grädda i ugnen i ca 15 min. Dela under tiden passionsfrukterna och gröp ur dem. Blanda med créme fraichen och florsockret.

Servera passionsfraichen till frukten. Gott gott! Smaklig måltid!!

En annan dag ska ni få recept på en god och snabblagad kycklingrätt.

Nu är det snart dax att gå isäng för jag jobbar imorgon.

Ha det bra!!

Scrapträff

Hoppas alla har haft en bra helg, för det har jag. *ler*  Jag har äntligen varit på min första scrapträff och det var så himla roligt och trevligt!  Alla var verkligen jätteduktiga. Jag fick som väntat inte så mycket gjort, men det var kul att se på de andra och jag fick mycket inspiration. Jag hade lite svårt att koncentrera mig och "känna" hur jag ville göra. Gjorde bara två LO och två kort- visar dem sen. Ska förbereda mig med lite olika skisser nästa gång så jag har nåt att gå efter. Tror det blir lättare då. Jag längtar redan till nästa träff!! :-)

TACK ALLA för en trevlig helg!

Det har även varit roligt att träffa pappa och "bonusmamman". Jag har haft full markservice av dem med mat, kaffe och väckning på morgonen *smile*  Tack ska ni ha!

Idag har jag packat upp lite grejer och tvättat. Nu ska jag ta mig en stor mugg med kaffe och sen ska jag åka och jobba.

Kram

Alla hjärtans dag-presenter

Är nu ganska nyss hemkommen från jobbet, det har varit en ganska lugn kväll. Har inte haft nåt riktigt "firande" av alla hjärtans dag men trots det har jag fått två presenter!! Den ena kom min bästa kusin (och vän) med igår men jag öppnade den inte förrän idag. Det var en jättesöt och mjuk liten nalle, TACK vännen!!

image19

Visst är den söt!!


Den andra presenten kom med posten i dag och det var en bok från min kära svägerska M, TACK gumman- du är otrolig och så finurlig! Jag älskar att läsa så nu längtar jag till jag kan börja med denna bok.

image20

Vad underbara vänner och släkt man har, jag är lyckligt lottad men visar den uppskattningen alldeles för lite. Det blir mitt "löfte" till mig själv hädanefter, att inte bara tänka det för mig själv, utan att även visa det mer!!

Ikväll blev jag även "gräsänka". R jobbar ca 17 mil hemifrån i veckan men har pendlat varje morgon och kväll. Det innebär att han stiger upp strax före 4 varje morgon och kommer hem runt 17.30 Det är ju rätt jobbigt, så ikväll stannade han hos min mormor och morfar för det blir närmare. De blir så glada över att få ta hand om honom då och då. (och han tycker nog att det är ganska skönt att bli bortskämd av dem oxå) Där blir han uppassad minsann! Inta samma service här hemma ;-)

Så nu är det bara jag och katten hemma. Han fyller för övrigt 14 år idag. Han har fått lite extra "gotta" nu ikväll sen jag kom hem. Han är ett litet matvrak som äter i stort sett allt!

image21

Lite busig trots sin ålder...

image22

men det går över rätt fort! Puss på dig!!


Nu är det nära till min första scrapträff.... *ler*   Tror inte jag kommer att få så mycket gjort i pysselväg- har väl fullt upp med att titta på alla andra?? Nä, det ordnar sig säkert men jag är ju inte så van att ha sällskap när jag pysslar. Åker redan imorgon till min pappa, där jag ska bo i helgen. Blir roligt att få spendera lite tid med dem.


Trevlig helg!!

Jag vann!!

Joo, det är faktiskt sant! Jag vann i Pysslarnas Januariutmaning... och det känns JÄTTEKUL! Men overkligt, första gången jag vinner så det är lite svårt att ta in. *LYCKLIG*  TACK alla som röstade på mitt bidrag!

Så här ser mitt bidrag ut: 
image18


Nu är det bara ladda för Februariutmaningen, det är en rolig skiss att tolka.

Har idag gjort lite nödvändiga måsten *läs: tråkiga*  Men sen blev det lite roligare aktiviteter, sett kusinen hoppträna och det gick bra. Inga missöden med lösspringande häst denna gång. De skötte sig bra både häst och ryttare :-)


Ha det gott, kram

Lite av varje

Äntligen varit ledig en dag. Har varit och klippt mig lite, var verkligen behövligt! Sen blev det kafferep hos min vän A-S. Alltid lika trevligt och vi har alltid nåt att surra om. Våra sambos brukar skaka på sina huvuden åt oss. Vi kan prata i telefon lääänge trots att vi vet att vi ska träffas senare samma dag och inte är det nåt problem att hitta samtalsämnen för det. Ibland säger dom åt oss att andas oxå, man behöver tydligen inte prata på både in- och utandning?? :-) 

De har för övrigt varit hit ikväll oxå, så idag har man tränat käkmuskulaturen ordentligt! Konstigt att man aldrig blir öm där, men för egen del kan jag väl säga att det är det enda som är vältränat...  *hmm*

Jag har börjat packa lite inför scrapträffen som är kommande helg i Kalix . Ska bli så roligt, men lite spännande är det ju. Det är min första (men förhoppningsvis inte den sista) träff. Har köpt en till väska att packa grejerna i. Jag har inte SÅ mycket grejer men många saker är ju skrymmande så det är skönt att dela upp det lite. Måste förbereda lite foton som jag ska ha med mig, men det får bli en annan dag senare i veckan. Väntar på ett paket från Stämpelgården, tror att det kommer imorgon. *ler* Men nu har jag ju förstås kommit på lite fler grejer jag skulle behöva inför helgen, samt att min unga scrapparvän oxå behövde lite saker. Så jag har just gjort en till beställning (hoppsan) Hoppas bara att allt finns och att det hinner komma innan helgen. *håller tummarna* Det brukar ju gå fort, men bara vänta och se. 

Iaf så har nu min mamma och bonuspappa flyttat klart. I söndags kördes alla möbler, karlarna slet hårt hela dagen med detta. Under tiden de lastade möblerna från lgh var jag och mamma i huset och gjorde lite mer "smågrejer" som att hänga upp gardiner, packa upp kläder, sänglinne mm. En sak jag upptäckte var att min mor har MASSOR av sänglinne. Försökte få henne att skiljas från några par men det var lättare sagt än gjort... alla jag pekade på var ju de bästa och de skönaste! *asgarv* Slutade med att hon behöll alla. Mamma- om du läser detta, kom ihåg vad du lovade... Rensa!! *SMILE*
Men det roligaste är att jag tror att jag nu förstår varför jag gillar sänglinnen så mycket.. går det i arv tro?? Hahaha... Men jag har inte lika mycket iaf. Sen hjälptes vi alla åt med att bära in möblerna.. puh, uppför trappor och nerför trappor! Man var rätt knäckt på kvällen. *zzz*

När möblerna kom på plats så såg man hur fint det kommer att bli när allt är klart. Tar ju ett tag innan man har snurrat runt på saker och kännt efter hur man vill ha det. Till middag åt vi Singalesisk mat som en av flyttkarlarnas fru tillagat. De kommer båda två från Sri Lanka och är så mysiga. Hon kan inte så mycket svenska ännu så då fick man vricka tungan lite med engelska. (och det var ju inga problem.. eeh?) Maten var hur god som helst och stark! Har inte ätit äkta singmat sen vi var i Sri Lanka och det är många år sen nu så det var verkligen uppskattat. Min sambo, R, älskar stark mat så han hade svårt att sluta äta. De hade jobbat hårt oxå, så magen var väldigt hungrig. *ler* Sällan den är annat...

Nu blir det tv en stund och sen hägrar sängen, kram

Ett kort inlägg

Detta blir ett kort inlägg, men jag måste ju bara berätta om middagen i onsdags. Hade ju varit modig och valt sånt som jag ej ätit förr.. förrätten som var lättstekt pilgrimsmussla, tomatsorbet och tomatsalsa var INGEN höjdare- smaken var bra men konsistensen!! usch.. var som att tugga på dallrigt fläsk. Är känslig för just konsistenser så jag kämpade med en mussla och den andra gav jag bort till en arbetskompis som tyckte det var jättegott. TACK OCH LOV! Tillbehören var goda. Varmrätten- oxfilé, svamp och oxsvansvårrullar + tillbehör, var jättegod. Och efterrätten- vaniljparfait, flarn av vit choklad, lakritssås och havtornssås var oxå supergod!!
Så summa summarum var jag väldigt nöjd med maten, kul att ha testat nåt nytt, om än inte allt var perfekt. Vi hade oxå väldigt trevligt, som alltid när vi samlas hela arbetsgruppen.

I torsdags tapetserade och målade jag och mamma i deras nya hus- blev jättefint. Imorgon blir det flytt av möbler och sen är det klart. Då är de landsbygdsbor istället för stadsbor. Vi bor ju oxå på landet och det är så skönt när man styr bilen från stan och får åka hem till lugnet.. :-)

Får bli en längre uppdatering nästa gång, nu ska jag göra mig klar för jobbet. Har koll på vilken tid jag börjar idag.. *asg* kram

Snurrig..

Ojoj vad man kan vara snurrig ibland.. Åkte till en kompis idag innan jag skulle på jobbet. Var stensäker på att jag började kl 16. Satt och surrade med A-S, drack kaffe och allt var frid och fröjd. Kl 14.50 får jag ett sms av en arbetskompis där det står- du vet väl om att du börjar 14.30 idag? Aahh.. s**t... Ringde upp och frågade om hon skojade, men det gjorde hon inte! Det var bara hoppa in i bilen och skynda iväg. Ingen fara skedd, det var lugnt på jobbet och annan personal kvar men ändå stressande. Lär ju inte glömma att kolla schemat i första taget!! :-)

Har faktiskt hunnit göra ett kort med en av de nya hÄnglarna från månadspaketet, men kan ej visa det ännu då det är ett tag kvar innan mottagaren får det. Måste säga att jag verkligen gillar de stämplarna- de är ju så söta. Har även beställt några från styckeförsäljningen och väntar hem dem vilken dag som helst nu, ev imorgon! *GLAD*
Fantastiskt att man kan bli så glad för nåt så "litet".

I morgon jobbar jag till 15.30 och sen, kl 18 ska vi på stans "finrestaurang" och uppvakta en arbetskamrat som har fyllt jämnt. Det ska bli riktigt trevligt, hoppas maten är god. Det är lite annorlunda mat men det är ju skoj att testa nåt annat än det vanliga. Jag ska bl a äta stekta pilgrimsmusslor till förrätt och oxflié + vårrullar med oxsvans till varmrätt!?? Minns inte vad de andra tillbehören hette- nåt med mustsås mm mm.
Till efterrätt blir det vaniljparfait, lakrits och havtorn. Gott gott gott  *myser* Återkommer till detta senare, när jag kan säga hur det smakade.

Nu måste jag packa mig isäng så jag orkar med morgondagen- den blir lååång. Åker hemifrån halv 7 och har ingen aning om vilken tid jag kommer hem. Åker inte hem efter jobbet eftersom jag i princip bara skulle hinna hem och vända, då vi ska samlas kl 18. Går upp till mamma och gör mig klar där- bäst passa på att nyttja den möjligheten nu, för efter helgen som kommer bor de inte kvar längre. Då flyttas de sista grejerna till det nya huset. Jag är så glad för deras skull att de hittat detta ställe- de har letat så länge. Kommer att bli så fint och mysigt när de är klara. *Lycklig*  Hmm.. isäng var det jag skulle.. svårt när man kommer på annat att fortsätta skriva om. ;-) Nä, nu får det vara bra för denna gång.

Hej svejs

Fullt upp

Hej på er!
Senaste veckan har jag haft rätt fullt upp. Förutom vanligt jobb har jag bl a följt min kusin på hoppträning (med häst alltså.. :-)) Det gick mycket bra men det slutade lite snopet... när vi skulle ta av tränset och ta på grimman fick Elsa (hästen) plötligt för sig att hon inte sprungit klart! Hon satte av i en väldans fart inne i ridhuset, med sadeln på ryggen. "Brallade" runt en stund tills hon hörde prasslet från påsen med morötter- då stannade hon och tillät oss ta fast henne. Tokfia, har aldrig hänt förut. Tur att hon inte gick omkull.

Sen har jag haft besök av min pappa och bonusmamma, alltid lika trevligt! Inte så länge tills vi träffas igen eftersom jag ska bo hos dem när jag ska på Pysslarnas scrapträff i Kalix. *längtar* 

Igår var vi på middag hos vänner , trevligt och mycket gott. Till förrätt fick vi toast med löjromsröra, sen älggryta med potatis och till sist konserverade persikor och grädde... mums!
Idag har vi hjälpt min mamma och bonuspappa som har köpt hus. Vi har målat tak, lister och foder.. känns i kroppen nu- är lite stel. :-)  Även flyttat lite förrådsgrejer. Som tur var kom mormor och morfar och utfodrade oss med palt! Tack för det!!
Till veckan fortsätter vi med målning och tapetsering och nästa helg blir det flytt av möbler. Jag gav mamma en altrad kakburk, fylld med saffransbiscotti i inflyttningspresent. Den går mest i svart och limegrönt eftersom hon ska ha de färgerna i köket. Tror hon tyckte om den. Den är finare i verkligheten, ser lite konstig ut på bild tycker jag. På locket står det Smått & Gott. & syns inte på fotot. Bara hon är nöjd så är jag det oxå...

image16


image17


Imorgon kommer min barndomskompis och mina två gudbarn hit och hälsar på, ska bli SÅ kul att träffa dem för det är länge sen nu. Sen bär det av till min faster där R ska skotta ur hästhagen med traktorn och sen blir det middag där. Som ni märker behöver jag inte bekymra mig om att laga mat denna helg- äter borta alla dagar. *skönt* 
Det händer ju inte alltid, men i helgen har det bara fallit sig så.
Jag har tyvärr inte haft tid för pyssel de senaste dagarna så det rycker lite i den nerven *fniss* Hoppas kunna ändra på det nästa vecka.

Måste oxå tacka Ilona på Skaparlusten för utomordentlig service och tillmötesgående. Hon är fantastisk att ha att göra med. STORT TACK!!  

Har lyckats trycka på nån tangent så det blir kursiv text när jag skriver- går inte stänga av genom att trycka på den "knappen"  i verktygsfältet?? Nåja, värre saker finns ju. Får väl se om det har försvunnit till nästa gång- mirakel sker ju *ler*

Nu ska jag citera min svärfar: Nu ska jag gå och knyta benhögen.. (sägs med grov dialekt och betyder att jag ska gå och lägga mig) *SKRATT*

Go´natt


RSS 2.0
Test