Valborgsmässoafton

Så var det då valborg- tiden går som sagt fort nu! Underbart väder är det här idag, ovanligt för valborg. Vi ska vara hos A-S och J och grilla. Sen blir det att gå till en brasa och kolla när den tänds- det är verkligen ett vårtecken.

Jag kämpar på med att klä om knapparna till husvagnsdynorna- det känns som ett evighetsjobb... tycker jag har gjort massor men när jag tittar på de olika högarna så är det fortfarande ett berg som är ogjorda! Tycker inte att det syns nån skillnad alls- fast jag vet ju att det inte är sant.. bara kämpa på, så småningom ska alla vara klara.. =)  Det blir hur som helst superfint!!

Imorgon kanske det blir en pysseldag med A-S, det skulle verkliogen vara kul att förlora sig i scrappande ett antal timmar- det är länge sen nu. Väntar på posten idag och hoppas att jag ska få foton som är beställda, skulle behöva dem inför morgondagen. Annars får jag väl koncentrera mig på att göra kort- har många födelsedagar framöver. Väntar även på ett alfabet jag vann på ebay för drygt 2 veckor sen, vill att det kommer IDAG! *håller tummarna hårt*

Ha en underbar kväll och sköt er!

/Jeanette


Ny vecka

Japp, så var det en ny vecka. Tiden springer iväg nu tycker jag. Helgen har varit rätt stillsam för min del och det har varit så skönt. I lördags var jag hemma HELA dagen, gick inte ens utanför tomtgränsen. Småplockade lite, tog reda på tvätt, såg tv och bara myste. På kvällen grillade vi lite korv och njöt av att det är ljust länge nu. =)

Igår klädde jag och mamma om dynorna till våran husvagn- mycket jobb, men det blev jättefint! TACK mamma- du är bäst!! Nu ska jag "bara" klä om alla knappar med det nya tyget och sätta fast dem på dynorna- det kommer att bli pricken över i:et. Ni ska få se före- och efterbilder sen... då kommer ni förstå varför det var värt allt jobb... ;-)

Idag har jag oxå varit ledig och har i stort sett inte gjort nåt vettigt... =)  Igår kväll började jag läsa Stieg Larssons "män som hatar kvinnor" och det fortsatte jag med idag.
Vädret har varit underbart så jag satte mig i solen med en kaffekopp i ena handen och boken i den andra- det var underbart att känna värmen i ansiktet... 

Har just läst ut boken så nu är det bara att börja på den andra. Till er andra som inte heller har kommit till skott att läsa dessa böcker, som är så omtalade, vill jag bara säga: GÖR DET!! Jag har haft dem ett tag nu men som sagt var inte kommit mig för att börja läsa, men när jag väl gjorde det kunde jag inte slita mig från den. Jag älskar att läsa men jag brukar vilja planera in tid för det- knäppt... jag vet. Grejen är nämligen den att jag sträckläser nästan alltid mina böcker så jag börjar inte på en bok om jag inte vet att jag kan slutföra den inom nån dag.. Att bli helt uppslukad i en bok är underbart!!

blogg.se ska flytta till en ny plattform(?) och det strular en hel del... Ibland kan jag inte logga in och göra nya inlägg och ofta när man har skrivit ett inlägg och ska spara det så är hälften borta.. -Detta hände precis nyss, när jag skulle spara inlägget blev jag utloggad och det jag skrivit var som bortblåst.. grrrr... man kan ju bli vansinnig för mindre!! Blev därför en kortare version av det första inlägget- orkar inte börja om. Hoppas att alla såna här problem löser sig efter flytten!

Hoppas ni får en trevlig Valborgsmässoafton, det ska jag ha!!

/Jeanette

 

Ett till...

Det blir ett till inlägg.. =) Det blev inget möte- vi var bara två stycken som kom dök upp- ingen annan kom ihåg det, så det får bli en annan dag istället. Gråter inte för det, ganska skönt med en hemmakväll eftersom det inte är gott om dem för tillfället! *njuter*

I lördags var vi på kalas- våra kompisars dotter fyllde 4 år... stora tjejen! Hade köpt ett pärlset och ett spel med Pettsson och Findus. Jag hade även gjort ett kort till henne. Grattis är skrivet med delar mitt nyaste alfabet- Fancy Pants... gillar det skarpt!

image69


Kan nu även visa en LO jag gjorde till en tävling på Scrappiz... jag hade dock inte turen att vara en av vinnarna där. =(  Vinsten var ett fotoredigeringsprogram som heter Comic Life. Riktigt roligt program, det gick göra MASSOR olika grejer med det. Uppgiften var att skapa något med programmet och sen scrappa en LO eller ett kort med resultatet. Jag gjorde en LO med min svägerskas son- han är en riktig gullunge som man inte kan låta bli att scrappa om! LO´n är ganska "ren" för jag ville att fotona skulle vara i fokus. Bokstäverna i rubriken är Hippi Chick och &:et är från Magnoliaalfabetet.

image68 

Nu blir det inte fler inlägg ikväll (tror jag) =)

/Jeanette

Ett kort inlägg

Ska bara göra ett kort inlägg. Vill bara berätta att jag kom på delad första plats i klubbens marsutmaning!! Vi var tre stycken som vann. Blev så jätteglad när jag fick veta det. =)

Mitt bidrag ser ut så här:

image67

Det är tre av min kusins djur som LO´n handlar om- visst är dom söta!

I övrigt är allt bra med mig, än är det full rulle som gäller men nu är det bara 3 dagar kvar till lite helgledigt. *längtar*  Det får räcka för den här gången, nu ska jag iväg på styrelsemöte för Bygdegården!

Kram

Äntligen vår

Ja, äntligen känns det som att våren har kommit igång på allvar. I tre dagar har det nu varit jättefint och soligt väder, det droppar från taken och man riktigt känner hur livet återvänder. Filosofiskt eller hur!? =)  Haha, men det är faktiskt så jag känner den här tiden på året, efter en lång och mörk vinter. Då är det så härligt när solen skiner och värmer. Idag har jag satt om alla mina blommor- det blir dom nog glada av, för vissa hade inte mycket plats i sina krukor. Tycker att det är rätt trevligt att pyssla med blommorna men nackdelen är att det skräpar en hel del... svärfar var förbi och tyckte att jag "sormade" =) Jag har även planterat 6 små gurkfrön, bara vänta på att de ska gro nu. Det är två år sen jag sist hade gurkplantor i växthuset. Blev lite less så då gjorde jag ett uppehåll men nu ser jag verkligen fram emot det. Det är underbart att gå ut till växthuset på morgonen-  värmen, doften och vetskapen att man odlat själv gör gott för själen... och plocka färsk gurka att lägga på frukostmackan går inte av för hackor heller. *drömmer mig bort* 

Just nu har jag rätt fullt upp, känner att tiden inte räcker till för det jag vill/ måste göra. Jobbar mycket, kurser och möten med jobbet (som ofta infaller på mina lediga dagar) och sen andra åtaganden.. känns inget vidare men det blir ju så periodvis. Har ingen ledig dag förrän nästa lördag- den 26 april, ni kan tro att jag längtar! Nåja, jag ska inte klaga mer! 

Roligare saker finns att berätta... jag är besatt av ebay.. haha, bara erkänna det! Jag har fått hem ytterligare ett köp- ett Fancy Pants-alfabete och så väntar jag på ett Eliza mini-alfabete.. *skuttar runt av lycka*  Men nu har jag alfabeten i olika storlekar så då ska jag väl klara mig ett tag... (man kan ju alltid försöka) Måste bara försöka klämma in lite pysseltid nu oxå. Har lite abstinens efter A-S oxå- pratade med henne en kort stund idag men det var inte nog. Normalt sett umgås vi och hörs av ofta, men ibland finns som sagt inte tiden och då blir man lite frustrerad. =(

Nu ska jag fortsätta städa efter mig och blommorna!

Kram

Blandat bandat...

Så har ytterligare en vecka gått. En massa saker har ju förståss hunnit hända men jag ska inte tråka ut er genom att redogöra för allt (minns inte ens ).. hahaha.. åldern börjar ta ut sin rätt!  I alla fall så var det ju mässa förra helgen och det var precis så underbart som man kunnat vänta sig.. Annelie, Anna och Linnéa som anordnade den, hade verkligen gjort ett fantasitskt jobb. Det var en bra blandning av butiker där och jag handlade av nästan allihop. När jag kom hem radade jag upp alla grejer men då såg det inte så mycket ut men enligt plånboken så var det lite smärtsamt...

Se själva

image65

och så lite papper..

image64

Köpte 50 st cardstock + en hel del mönstrade papper. Har redan använt några av dessa för att göra ett kort och en LO till pysslarnas aprilutmaning. Kortet var till min svärfar som har fyllt år i veckan, så här blev det. Har liftat delar av kortet (minns inte från vem)

image66

Det var mycket folk på mässan så jag hoppas att butikerna fick sälja mycket och att de vill komma tillbaka fler gånger om det ordnas fler mässor.

I övrigt har jag jobbat, städat och tvättat i veckan. Inte varit mycket tid över för roligare saker. Idag tog jag mig dock i kragen och städade (ordnade) upp mina pysselväskor. Det var VÄLDIGT behövligt och faktiskt riktigt kul när jag väl började. Men nu vet jag inte riktigt var jag har allt... förut var det lite kaotiskt men jag hade iaf en viss reda i det. =)  Nästa gång jag ska pyssla kommer väl mesta tiden gå till att leta saker... hahaha

Vecka som kommer är oxå rätt fullbokad så jag lär inte ha mycket tid för mitt favorittidsfördriv... tyvärr.. Har dock ett par kort som jag bara MÅSTE göra, födelsedagarna börjar nu rada upp sig. Ska försöka "boka tid" med A-S för en hel pysseldag här framöver, det är så roligt att sitta tillsammans och så får man så mycket gjort när man inte har nån tid att passa.

Vi hörs, kram


Mässa

Nu är det nära... Pysselmässan börjar imorgon och jag längtar lika mycket som ett barn gör på julafton... *drömmer mig bort* Vad jag ska handla vet jag inte riktigt men jag har gjort en "liten" lista på sånt jag vill kolla på. Hoppas att det kommer att finnas mycket papper och blommor- gillar ju att dekorera med blommor som ni säkert redan har märkt. *ler*

I veckan har jag inte hunnit pyssla så mycket- det enda jag har gjort är en namnskylt att ha på mässan. Annars har jag mest jobbat och ränt runt. I onsdags jobbade jag dag och efter vi hade skickat brukarna på morgonen hade vi tre! olika möten efter varann. Puh.. var ganska tom i bollen efter det. (mer än vanligt alltså =) ) MEN då hade jag ju tur för min kusin ringde och bjöd mig till faster på middag... palt! Tackade givetvis ja på direkten- särskilt eftersom R skulle stanna hos mormor och morfar över natten.

Igår var jag på datautbildning ett par timmar och sen åkte jag till mamma och då bjöd hon på älgköttsoppa till lunch.. Det var smaskens! Hon har varit sjuk i veckan men är på bättringsvägen så jag hoppas hon ej smittade. Har kännt mig trött och lite "halvförkyld" ett tag nu, som att man bär på nåt som ej bryter ut. Har en förmåga att bli så för mig- blir väldigt sällan sjuk. Det är ju förstås väldigt bra, men ibland kan man önska att  man var sjuk ett par dagar och sen var det bra. Inte roligt att gå och vara trött och halvtaskig under en lång tid heller..  Nåja, vi får se hur det utvecklar sig. Idag ska jag bara ta det lugnt och ladda batterierna till jag börjar jobba kl 14.30 

..just ja.. höll på att glömma.. jag har ju upptäckt hur roligt det är att handla på ebay.. har vunnit 3 auktioner på olika alfabet där. Två stycken har jag fått hem så nu väntar jag på det sista. Det "fick" jag för ca 180 kr- det är helt otroligt bra pris. *lycklig* Har funkat bra och inte varit nå problem med att få hem dem.

Bild på den senaste kakburken som mamma beställt

image60

image61

Återkommer med info från mässan... och kanske lite bilder på sånt som ville följa med mig hem... =)

Kram

Hallå!

ÄNTLIGEN koms jag hit och göra inlägg. Det har inte gått att logga in på bloggen sen i lördags- det skulle göras förbättringar i verktyget men det har visst inte gått som väntat och har därför dragit ut på tiden. Nåja, nu är jag här. =) 

Senaste veckan har jag pysslat en hel del, har värsta flytet just nu och massor med inspiration. Det är så roligt!!
I lördags var vi och hälsade på pappa och bonusmamman... och då passade vi på att fara till IKEA! Shoppade inte så mycket, bara nödvändiga saker. Sparar mig för att handla på pysselmässan som är i Luleå nu till helgen. Info om mässan kan ni läsa på pysslarna.blogg.se 
Oj vad det ska bli kul, hoppas det finns mycket saker att klämma och känna på. *längtar*

I söndags var A-S och E här och pysslade med mig= trevligt! Jag gjorde två LO om mammas katter. De hade sin hund med sig och det var roligt att se när min katt och hunden såg varann. De var båda två lika "rädda"... hahaha. Svante flydde upp på sitt klätterträd och där stannade han till de for hem. Hunden ville inte ens gå i närheten av trädet! *asg*

Sammy är en katt som mamma och T tog från ett Katthem för ett år sen. Han hade varit "vildkatt" i Boden innan han hamnade där så han har varit med om en hel del stackarn.  Han är världens goaste katt, vill bara "stångas" med huvudet. Han ÄLSKAR rått fläsk och räkor!
image59


Atlas är en Norsk Skogkatt. Han är stor men mycket snäll. En väldigt duktig jägare som inte tycker om att äta sina byten- det får kompisen Sammy göra. Atlas fångar allt från råttor till ekorrar och harar.
image58


Jag har även gjort en burk på beställning av mamma men den har jag inte fotat ännu så visar den sen.

Igår var jag och A-S på stan och shoppade kläder... och vi hittade båda två massor att handla. Vi började med att handla jobbkläder- vi får 700 kr/ år att handla för på en särskild affär. Inte alltid så lätt att hitta nåt där men igår gick det bra. Det blev 4 tröjor och ett linne- perfekt inför sommaren! Sen åkte vi alltså till stan och fortsatte. Jag hade ett presentkort på 500 kr på KappAhl och hade tur att hitta kläder på rea så jag fick flera plagg för det- en klänning, en munkjacka, ett par tights. + en tröja som jag betalade själv, 199 kr så det blev ju billigt. Vi åt lunch för att sen orka fortsätta- det tar på krafterna att spendera pengar *ler* Köpte nya underkläder på Lindex och sen provade vi skor. Vi hann med kaffe och fika oxå innan vi avslutade dagen med att handla mascara och sen åka hem. Vi började kl 11 och var hemma igen 16.30  Ojoj va jag var trött igår kväll, men nöjd med alla mina fynd.

Det blev en lugn måndagkväll hemma. Tog rätt på lite tvätt och tvättade två nya maskiner. Fortsatte med tvätten idag- blev två maskiner till..  =(  R jobbar i Nausta i veckan så han har lång pendling morgon och kväll- inte så roligt.. Min vecka är ganska fullspäckad: jobbar ikväll och imorgon, datakurs på torsdag (eg. ledig dag) och sen jobb fredag, mässa lördag * klappar händerna* och jobb söndag! När ska jag hinna pyssla?? *snyft*

Har gjort två LO som är skickade till olika utmaningar/ tävlingar så de kan jag inte visa ännu.

Så, nu ska jag förbereda mig för jobb.

Ha det gott

RSS 2.0
Test