Utmanad

Blev för ett tag sen utmanad av min svägerska Eivor och nu ska jag ta tag i den innan jag glömmer.


Tre saker jag gör när jag vaknar:
- kokar kaffe
- matar katten
- läser tidningen

Tre saker jag måste ha under dagen:
- kaffe
- tv-stund
- sudoku

Tre personlighetsdrag hos mig:
- envis
- pliktskyldig
- empatisk

Tre saker jag gärna ägnar mig åt:
- min familj och mina vänner
- scrapbooking
- hästar

Tre saker jag är rädd för:
- att jag eller nån närstående ska bli sjuk
- att bli arbetslös
- att min katt ska bli överkörd när han envisas med att vara på vägen..

Tre saker jag drömmer om:
- större hus
- hund (dvärgschnauzer)
- lottovinst  =)


Skickar denna utmaning vidare till: Catta och Familjen Bäcklin

Annars har jag varit ledig idag och faktiskt putsat fönster! Inte det roligaste jag vet men det gick förvånandsvärt bra och ganska snabbt. Skönt att ha det gjort i alla fall. På eftermiddagen fick jag besök av bästa fastern och hon hade med sig gott fika. Bra belöning efter fönsterputsningen... eller hur!?

Nu är det två dagars jobb som väntar men sen är det ledig helg!!

Byebye

Nya bilder

Mmm, sitter just och äter en glass och dricker kaffe! Blev så sugen när jag hörde glassbilen så jag var tvungen att handla lite. Är egentligen inte så mycket för glass men ibland är det gott. Det är verkligen kanon att bo på landet... glass framkörd till dörren. =) Ganska fint väder här idag så jag har varit ute och fotat lite höstbilder- det är så vackert med alla färger som blandas.

Här är en av många bilder




Det var ganska fullt upp förra veckan och helgen. Sambon fyllde år i tisdags och det har varit "kalas" i 5 dagar. Det blev lite väl utspridet, men så blir det ibland. Han har fått så fina saker så man kunde tro att han fyllde jämna år men det gjorde han inte. Pappa och E har campat här med deras nya husvagn- den var jättefin! Blev avundsjuk på sängarna i den. Det skulle jag oxå vilja ha i min husvagn, i övrigt är jag nöjd med den jag har. Lördag kväll gick jag och E på en promenad i härligt kvällsväder och jag passade då på att fota lite naturbilder.


 




Vi gick ner till våran grillkåta vid älven



Liten liten stuga



Lågvatten i älven och massor med sjögräs






En tallriksharv- passade bäst med svartvitt foto tyckte jag





Jag älskar att ta naturkort men det är svårt att "fånga" det man ser och få det lika vackert på bild som det är i verkligheten. Ska försöka träna mer på det, funderar oxå om man skulle gå en fotokurs? Det skulle säkert vara kul.

Nu kan jag visa kortet jag gjorde på beställning. På det lilla kuvertet har jag stämplat ´VÄRLDENS BÄSTA´ och på lapparna som sticker ut står det: morfar, farfar, pappa, svärfar och vän.



Det här kortet gjorde jag till R när han fyllde år. Inget invecklat men lagom mycket jobb ändå.



Nu har jag även kommit ihåg att ta nya foton på altanen. Det sista som ska göras är alltså att slå fast ribbor så ytterpanelen blir klar.







Ojoj, så mycket bilder det blev denna gång. Nu måste jag gå och ta hand om tvätten och så ska jag faktiskt sätta mig vid pysselbordet och försöka få klart ett stort projekt som jag påbörjat... hemligt än så länge.. hehehe.

Lev och må!!

I´m back!! =)

Yes, äntligen har "skaparkrampen" släppt! Förra helgen gjorde jag en LO och ett kort och det var SÅ roligt att sitta och fingra på alla grejer. Det var avkopplande och jag njöt av att sitta vid min hörna och "försvinna" ett par timmar. 

En LO på min sambo och hans systerson. Jag ÄLSKAR att fota porträtt i svartvitt. Visst är de fina!!



Jag upptäckte nu när jag skulle ladda upp bilderna att jag glömt fota kortet jag gjorde i helgen, men det var till R så det finns ju kvar i huset. Ska fota det och visa det sen. Men jag kan visa ett kort som jag gjort idag- det är ett enkelt kort, men jag gillar att göra det oxå emellanåt. Bandet och rosetten gjorde jag efter inspiration av Petra/ Paradise.


Igår fick jag en beställning på ett kort som skulle vara klart på lördag, så jag satte mig genast och knåpade på det. Satt hela kvällen igår och en stund i morse med det. Har nu överlämnat det men väntar med att visa det tills jag vet att mottagaren fått det.

Igår var jag ute på tomten och höststädade, dvs tömde ut en massa gamla vissnade blommor, tomat och gurkplantor. Puh, det är tungt att hålla på med stora krukor/ hinkar fulla med jord. Men jag var så nöjd med mig själv för jag hade bestämt mig för att bara ta det lugnt och inte speeda på som jag brukar. Normalt sett så stressar jag på och ska helst ha allt klart redan när jag börjar...  Har även svårt att vänta på hjälp så då sliter jag istället och gör det själv... Det är förstås inte så lyckat, särskilt när man redan har problem med axlar och rygg. SÅ, i alla fall, igår var jag jätteduktig och njöt av att vara ute och använde en kärra med hjul för att transportera sakerna på. Och då gick det ju hur bra som helst och inte fick jag ont heller... tänk va klok man blir när man blir äldre! *asg*

Till helgen får vi husvagnsfrämmande, pappa och E kommer hit. Synd bara att jag jobbar... nåja, på lördag ska vi äta surströmming. *längtar* Hoppas på hyffsat "varmt" väder så kanske vi kan sitta ute på altan. Måste ju så småningom (läs: när jag kommit ihåg att fota) visa er lite nya bilder på altanbygget oxå- det mesta på utsidan är klart nu, fattas bara ribborna till panelen. Men på insidan är allt ofärdigt. Kanske kan vi hinna göra lite där innan kallaste vintern är här, annars får det vänta till våren. Det går ju hur bra som helst att sitta där även nu men det är ju ingen värme där så det kan bli lite kallt med tanke på frånvaron av värme från moder jord... Återstår att se var vi får inta maten, slutar säkert med att vi sitter inne. =)

Nu är det dax för John Blund, kram på er!

Sjuk.... =(

Finns inte mycket att rapportera för tillfället. Jag är sjuk så det händer inte så mycket här just nu. Efter förra helgens jobb kände jag mig sliten men trodde det bara berodde på trötthet. Men efter yogan i tisdags fick jag en sprängande huvudvärk som fortfarande håller i sig och som grädde på moset fick jag feber i onsdags. Just i veckan är det full fart på jobbet med nya brukare och annan sjuk personal så jag kände mig "tvungen" att åka på jobbet i onsdags, det var ju förstås inte så lysande men jag tog mig genom ett tio- timmarspass. Hann då fixa vikarie för mig torsdag och fredag. Igår låg jag mest under en filt och blundade och masserade tinningarna... Känns bättre idag men som sagt vill huvudvärken inte riktigt ge med sig trots diverse piller.

Sambon har jagat älg förra veckan och jaktlaget har nu skjutit fullt. Både i söndags och igår fick jag hem kött som packeterades och lades i frysen- så nu känner man sig rik! R har även plockat lite lingon i tisdags så nu är det bara koka sylt när det börjar ta slut i kylen. Det är verkligen en skön känlsa att öppna frysen och se att den är fylld med kött och bär.

I helgen hade jag tänkt hinna med lite "måsten" här hemma men får väl se hur jag mår- nåt ska väl ändå gå att göra. Tänkte även sätta mig vid pysselbordet och tvinga mig själv att göra nånting- då kanske lusten kommer tillbaka. Tror egentligen att det mest handlar om att jag ej kännt att jag haft tid att sätta mig ner och "försvinna" i pyssel. Men nu har jag det lite lugnare framöver så det löser sig nog. Framkallade lite kort förra veckan så jag längtar faktiskt lite efter att göra nåt med dem.

Det får räcka så för denna gång, kram på er!

/Jeanette


Tiden flyger iväg

Ojoj, va fort tiden går. När man var liten tyckte man att en vecka kändes som en evighet, men nu smäller det bara till så har ytterligare en vecka passerat.  Är det för att man blivit äldre eller? =) 

Förra helgen var jag ju på hopptävling både lördag och söndag. Det gick hyffsat bra för min kusin- tyvärr fick hon ingen placering men klart godkännt ändå! Lördag var det kallt, regnigt och blåsigt... vi höll på att frysa bort- jag lovar! Det är sällan som jag har för lite kläder och filtar med mig men den här gången var det så. Trots att vi lindade in oss i Elsas fleecetäcken så frös vi... brrrr. Inte ens en varm dusch och en filt runt kroppen hela kvällen kunde tina upp mig. SÅ, söndag laddade jag med dubbla filtar och en massa extrakläder att ta med. På mig hade jag dubbla underställ, mjukbyxor och fodrade vindbyxor. Upptill hade jag underställ, t-shirt och en varm vinterjacka. Nu var jag förberedd!! Då visade det sig vara så ironiskt att denna dag var det strålande sol och blå himmel! Fick inte användning för nåt av det jag hade med mig... =) Nåja, frysa behövde jag då inte!

I Tisdags var jag på första yogalektionen- SÅ himla skoj! Det är verkligen nåt jag rekomenderar till alla. Vare sig man är gammal eller ung, stel eller vig så kan man hålla på med yoga. Det är skonsamt för kroppen men framförallt hälsosamt. Man stretchar muskler man inte ens visste att man hade.. =) (men det känner man dagen efter)  Nästa tisdag är det dax igen- jag längtar redan.

Idag har jag varit ledig och verkligen inte gjort nåt speciellt. Lagat middag och diskat är väl ungefär det jobbigaste jag gjort. Ska jobba fredag till måndag nu så det var skönt med en lugn dag hemma idag. I helgen är det rallycross i Älvsbyn både lördag och söndag, så om ni har möjlighet åk och kika på det!

Har fortfarande inte kännt nån lust att scrappa men det kommer väl så småningom. Jag har några kort som jag måste göra så då kanske lusten kommer tillbaka. Nu ska jag ta en bloggrunda och se hur ni andra har det!

Kram på er alla där ute!

RSS 2.0
Test