Nybakat!
Jag vill tipsa er om en kanonbra blogg där det finns en massa bra recept för bakning och matlagning! Recept o Maten Därifrån kommer Freddes frukostfrallor som jag har bakat ikväll. De blev supergoda och jag rekomenderar dem verkligen. Sen att det gick fort att "röra ihop" degen är en bonus helt i min smak!
När jag ändå höll på så bakade jag även två limpor. Har skrivit om dem förr men de är oxå så goda att det tål att upprepas.
Receptet på grovlimporna:
Grovlimpa Ugnen på 175 grader
4,5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl vetekross
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1,5 dl grovt rågmjöl
5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1-2 dl ljus sirap
1 liter filmjölk
(man kan gärna tillsätta linfrön och solrosfrökärnor oxå)
Blanda allt. Sätt i smorda avlånga formar och grädda i nedre delen av ugnen i 1,5 timmar. Täck med bakplåtspapper efter halva tiden. Ta ut ur ugnen och täck med handdukar medan brödet svalnar.
Smaklig spis!
Trevlig kväll!
När jag ändå höll på så bakade jag även två limpor. Har skrivit om dem förr men de är oxå så goda att det tål att upprepas.
Receptet på grovlimporna:
Grovlimpa Ugnen på 175 grader
4,5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl vetekross
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1,5 dl grovt rågmjöl
5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1-2 dl ljus sirap
1 liter filmjölk
(man kan gärna tillsätta linfrön och solrosfrökärnor oxå)
Blanda allt. Sätt i smorda avlånga formar och grädda i nedre delen av ugnen i 1,5 timmar. Täck med bakplåtspapper efter halva tiden. Ta ut ur ugnen och täck med handdukar medan brödet svalnar.
Smaklig spis!
Trevlig kväll!
Kommentarer
Trackback