Återigen...

är det länge sen jag uppdaterade här... sorry!

Det har väl inte hänt nåt särskilt sen sist. Vi har haft ytterligare en pysselträff i fredags *mysigt* Fick faktiskt gjort tre (!!!) LO. Helt fantastiskt bra för att vara jag *ler*  Påsken har i övrigt varit rätt lugn för min del.. har varit borta en stor del av dagarna men det har bara varit roligt, och mättande. Långfredag var vi hos vänner (och pysslade) sen på kvällen grillade vi och åt oss riktigt proppmätta..

En LO med kort på morfar när han fyllde 80 år.

image53


En dubbel- LO med bilder från samma tillfälle

image56

Det slår mig med häpnad då och då att man kan älska en hobby så mycket. Det är ju bara SÅ kul alltså. Fastän man suttit i fleeeera timmar blir man inte less... hur kan det vara möjligt??


Påskafton var vi till mammas stuga där vi oxå åt i stort sett hela dagen.. började med att grilla korv och kämpade med att sitta ute ett tag, och försöka fånga de stackars solstrålar som trängde igenom molnen. Började snöa på eftermiddagen och då gav vi upp och gick in. Väl inne fortsatte dagen i matens tecken- åt sillsallad med tillbehör till "förrätt" och sen rotgrönsaker i ugn och lammstek  till varmrätt... herregud så gott det var! Efter det var våra magar som tunnor, vi rullade in i tv- rummet och kraschade i soffan ett tag. Några stuggrannar kom över på kvällen och då blev det kortspel- Gin Rummy. Kul spel men det kräver att man har mycket tid för det tar en evighet innan man spelat klart... gissa vem som vann... jo, helt rätt.. det var JAG!! hahahaha..   Älskar att spela spel... Under spelets gång klämmde vi i oss lite efterrätt oxå.. (ni förstår vad jag menar när jag säger att vi ätit hela dagen)

Idag har vi varit hos svärmor och svärfar och, just det, ätit!  *raaap*  Det var hemskt trevligt för vi var "alla" där. Med det menar jag båda mina svägerskor, deras respektive och en liten en... lillprinsen även kallad! *ler*

Nu är vi hemma och ska inte äta mer idag kan jag lova, skulle rent av borda vara utan mat ett par dagar efter en sån här helg, men det går ju inte... vet ju (trots att man inte tror det nu) att imorgon så är man lika fullt hungrig igen!

Imorgon är det jobb som väntar och det måste ju gå bra det med...   =)

Hoppas ni alla haft en riktigt skön påsk!!

Kram

Vilken underbar dag!

Jaa, fredagen var en underbar dag. Vi pysslade från 10 på morgonen till 01.00 på natten!! Vi gjorde korta uppehåll för mat och kaffe. Tack och lov så har vi förstående män som servade oss med middag (thaimat= mums) *ler*
Hade ju tänkt hinna ett antal layouter, men fick en beställning på en kakburk till mammas jobb, så jag koncentrerade mig på att göra den klar. Men jag hann iaf göra 2 LO.

Det är helt sjukt att det är så roligt med denna hobby... man glömmer tid och rum där man sitter. Det känns inte alls som att man suttit länge men när man kollar på klockan inser man att timmarna går. Vi var faktiskt duktiga på att stretcha då och då under dagen och det räddade nog både rygg och nacke för jag hade inte alls särskilt ont igår och det brukar jag ha, bara jag suttit en kort stund. Denna dag gav ju förstås mersmak så vi har redan bokat in en ny pysseldag! *jippi* 

Idag har vi haft pimpeltävling på älven och sen prisutdelning och försäljning av våfflor i Bygdegården. Just nu luktar jag inte mumma direkt.. blir en del os med 3 våffeljärn i ett litet kök och bara spisfläkten som "vädrar" Det har varit perfekt väder att vara ute, några minusgrader och sol. Fisken nappade hyffsat bra- vinnaren hade fått 10 stycken. Nu ska jag vila fötterna på soffan ett tag och sen blir det en långdusch. 

Här kommer lite bilder från fredagens arbete...

Fliten lampa lyser... =)  Här gör A-S ett halsband. Hon hann göra rätt många halsband och armband. De blir SÅ fina! Jag tycker att det är ganska kul att "klämma och känna" på pärlorna mm. Men som jag sa till A-S så är det bäst att jag inte tittar så ingående på dem, för då är det risk att man vill börja med det med. Och det RÄCKER med EN hobby- det kostar nog mycket...

image51


Ett armband som hon fäst berlocker på. Snyggt va!?
image52


Bilden talar för sig själv.. =)
image46


Det är kul att åka fyrhjuling med morbror!
image47


Lekkamrater
image48


Hoppas ni alla haft en skön helg!

/Jeanette  

Helgledigt!

Jaa, så äntligen var det helg igen och ledig dessutom. Tänkte bara göra ett snabbt inlägg och visa en presentask och en burk som jag gjort.

Asken har jag gjort efter ett tips av Annelie. Den var riktigt rolig att göra men lite pillrig. Burken har jag scrappat på, det blev en theburk. Ska ge bort den i morgon till min kompis. Ska ju till henne och pyssla hela dagen i morgon *klappar händerna*


Utsida
image40

Insida
image39

Detalj vid locket
image41


image42

image43

image45

image44


Så, det var all för denna gång!

Kram

Äntligen har "HAN" kommit.. =)

Jag har ju glömt att berätta att R har köpt en Cuttlebugmaskin till mig och ett Hippie Chick- alfabete. TACK vännen!! Idag har jag hämtat "han"  =)  Så grön och fin är han, min lilla groda! Förhoppningsvis ska han arbeta hårt och tjäna mig väl *asg*

Vill ni se hur han ser ut?? Klart ni vill!


image35

image36

Har redan stansat ut lite bokstäver och det gick bara finemang.

Tänkte visa två LO som jag gjort tidigare men inte kunnat visa pga att de varit inskickade till olika utmaningar. Den första var en färgutmaning på "scrapinspiration.blogg"

image37


image38

Den andra gjorde jag till klubben Pysslarnas februariutmaning. Ingen vinst denna gång, men det gör ju inget. (lever fortfarande på förra månadens vinst *fniss*)   Färgerna på denna LO framgår inte alls som de är. Varken i scannern eller med kameran gick det att få till så det blev bra. Och hur jag än gjorde så blev det ett blänk i fotot.  =(  Nåja, så blir det ibland.  

På fredag ska jag och A-S pyssla HELA dagen. Åker dit på morgonen och sen håller vi på så länge vi orkar. *längtar, längtar, längtar* Hoppas få en massa LO gjorda- ska satsa på det i alla fall. Måste förbereda mig med foton och lite skisser. Ska bli SÅÅÅ kul!! *klappar händerna* De enda avbrotten blir kaffe, mat och toabesök...  Oj va vi ska surra- tur att det bara är vi två (med "tur" menar jag att vissa herrar inte är med, som ibland blir lite trötta i huvudet av surret =)) Är själv helt oförstående för detta!? =)

Sen är det ledig helg som väntar... är förresten ledig 3 helger i rad!! Jobbar ju egentligen varannan helg men påskhelgen har vi stängt så då blev det så = underbart!  Det är ju annars bara under sommarsemestern man får uppleva det. Har det lite lugnare på schemat kommande vecka och då ska jag försöka hinna göra lite nyttigt här hemma. Nu när vårsolen börjar visa sig ser man hur nödvändigt det är...  Men jag planerar även att göra lite roligare saker- ni kan ju gissa vad! (hahaha)

Nu är det snart sängen som hägrar, det ska bli skönt.

Ha det bra

Kram Jeanette

På tiden

att jag uppdaterar här litegrann. =) Har varit fullt upp i veckan med jobb och diverse grejer. Vad har hänt sen sist då??  Ja, vi var ju hos vänner och "busade" (haha) förra lördagen. Mycket trevligt!! Jag och A-S pysslade lite- jag färglade lite stämplar och hon pärlade. Hon gjorde ett halsband som blev jättefint. Vi mumsade i oss ananaspaj och ost och kex. Till detta drack vi lite vin *gott*

Söndag uppvaktade vi T i efterskott. (fyllde år lördag) Har inte hunnit pyssla så mycket mer, men i torsdags blev det en halvdag med pyssel iaf. Min unga vän E kom på besök så jag visade henne hur man gjorde en tagpocket. Hon är så duktig och lär sig väldigt fort. Sen kom resten av hennes familj och då åt vi pizza= mums!
Gjorde oxå sen på kvällen en typ av presentbox som Annelie tipsade om. Kolla in hennes blogg under mina länkar. Men jag har ej hunnit dekorera den klart ännu så bilder på den dröjer.


Kort till T (namnet är suddat på pojkens tag)

image34





I helgen har det varit jobb för (nästan) hela slanten. Hann få besök av min svägerska med familj igår innan jag åkte till jobbet. Kul att hinna träffa dem! Men de hade otur när de skulle åka hem, för då ville inte deras bil starta?? Dessa fordon... de ska bara funka tycker man ju! Så det slutade med att R skjutsade hem dem. Hoppas det är nåt litet fel med den som är lätt att fixa.

Är ledig på tisdag och då kommer mormor och morfar på besök och då ska vi hämta mormors glasögon hos optikern. Och känner jag mormor rätt så har hon palt med sig, så då blir det det till middag den dagen. Alltid lika gott- och så är det nåt speciellt med just mormors palt. *snålvattnet rinner*

Fick förresten en trevlig överraskning med posten i torsdags- två fina pärlbrickor och en fin teckning gjorda av mina älskade gudbarn! De fick lite pärlor mm av oss i julklapp så de bygger visst med det för fullt där hemma. Mamma S har fullt upp med att stryka dem *skratt*

Den här fina blomman har 8- åriga M gjort!!

image30


Och den här fina kaninen har 6- åriga L gjort!!

image31


Fick även en mycket fin teckning av L.

image32

Visst är de duktiga!?

Så himla roligt att få detta helt oväntat! *glad*


Ikväll blir det lugnt, ska bara slappa i soffan och sen FÖRSÖKA gå i säng i tid så det inte är SÅÅ plågsamt att kliva upp imorgon. Men det brukar vara svårt när det väl kommer till kritan...  =) 

Till Linda: Det krävs många mutor för att komma hit på middag.. *asg* hahahahaha...  Hoppas allt är bra med dig! =)


Ha det bra, kram

Gott och blandat

Äntligen helg! Har verkligen längtat till denna lediga helg- varit så trött hela veckan. Tog sovmorgon till 9 imorse och det var SÅ skönt. Sen har jag bakat två limpor och gjort en chilipastasallad. Brödet är ett grovt bröd med massor av olika mjölsorter, jag rekomenderar det verkligen. Recept:

Grovlimpa            Ugnen på 175 grader

4,5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl vetekross
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1,5 dl grovt rågmjöl
5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1-2 dl ljus sirap
1 liter filmjölk

(man kan gärna tillsätta linfrön och solrosfrökärnor oxå) 

Blanda allt. Sätt i smorda avlånga formar och grädda i nedre delen av ugnen i 1,5 timmar. Täck med bakplåtspapper efter halva tiden. Ta ut ur ugnen och täck med banddukar medan brödet svalnar.

Smaklig spis!

Skulle egentligen ha följt min kusin på hopptävling idag men det blev ingen tävling för hennes del, så det har varit en riktigt skön lördag hemma istället. *myser*
Ikväll ska vi till våra vänner i grannbyn och "busa" ...  *asg*   Dricka lite vin och äta ostbricka som jag ska ha med mig *längtar*  Vi ska även pyssla lite, så jag ska plocka ihop lite grejer och ta med mig. Ska färglägga lite stämplar tänkte jag, så man har ett lager när det behöver göras ett kort. Blir mycket av den varan framöver, för nu avlöser födelsedagarna varann. Jag och R firade för övrigt 14 år tillsammans i onsdags- det är inte klokt vad tiden går fort! *ryser*  Fast så mycket firande blev det inte- jag åkte till jobbet innan han kom hem och när jag kom hem 22.30 på kvällen gick han och la sig... :-/  Får ta igen det ikväll :-)
Imorgon blir det väl rätt lugnt oxå- se lite Vasalopp på tv och sen åka till mamma och uppvakta bonuspappan som fyller år idag. GRATTIS T!!

Har ju utlovat ett snabblagat (men ack så gott) recept på kyckling tidigare så här kommer det:

Kyckling med mild curry- och mangosås  4 portioner

600 gr kycklingfilé
en klick smör
salt, peppar
2 ½ dl mellangrädde
2 msk mango chutney
1 tsk curry
½- 1 färsk mango
ett knippe vårlök, skivad
4 portioner basmati- eller jasminris (eller Bulgur)
50 g sockerärtor

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingen i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Häll grädden i stekpannan, rör i mango chutney och smaka av med curry. Slå såsen över kycklingen och stek klart i ugn tills kycklingen är helt genomstekt. (20- 30 min)
Skala och tärna mangon och skiva vårlöken tunt. Dekorera kycklingen med mango, vårlök och lättkokta sockerärtor innan servering. MUMS!!  :-)

Jag tänkte oxå visa ett kort och en tagpocket som jag har gjort. Fyllde min tagpocket med lite spagrejer och choklad och gav bort den till en vän som fyllde år i tisdags.

image27

Framsida på tagpocket

image28


Insida på tagpocket innan jag fyllt den med grejer

image29

På tagarna har jag skrivit lite roliga citat


Nu ska jag pyssla lite med en burk. Har fått några fina burkar av en arbetskamrat som jag ska försöka dekorera lite, tack M ... bilder kommer sen.

Ha en trevlig fortsättning på helgen!

Kram Jeanette

RSS 2.0
Test