Ett kort inlägg till... =)

Kom på att jag ju måste visa vad jag fick med posten idag- min vinst från Pysslarnas novemberutmaning. Första gången jag får ett pris när jag vunnit, JÄTTEKUL!! Finfina saker var det- 3 stämplar, band, blommor och journalingspots.





Fick även ett litet "God Julpaket" från klubben- det var tre fina julpapper!




Nu kan jag oxå passa på att visa de flesta julkort jag gjort i år- två av dem glömde jag fota.



Gjorde två kort av en annorlunda modell, lite mer jobb med det men roligt.






Så, nu önskar jag God JUL igen!

/Jeanette

Dan före dan före dopparedan..

Ja nu är det nära till julafton! Längtar faktiskt rejält nu, efter en lång och mysig dag tillsammans med familjen. Det mesta är nu förberett och klart. Har handlat julmaten idag och trodde på allvar att jag skulle bli tokig! Alla som känner mig vet att jag inte har så långt tålamod och särskilt inte när det gäller handling. Det var hur mycket folk som helst på affären men det är väl inte det värsta. Nä, det jag blir galen på är att alla beter sig som att de vore ensamma på affären och tar ingen som helst hänsyn till resten som oxå försöker ta sig fram... grrrrr... Helt allvarligt, det var nära att jag ställde mig och började skrika både ett och annat eller gav nån en snyting..! Men, som en tjej jag känner som jobbar på Ica sa: Det var tur att du inte gjorde det- då kanske du fått fira Jul ensam... hahaha, jo svarade jag- bakom galler. Nä, riktigt så illa var det inte men nästan. Trafiken i stan är ju oxå ett kapitel för sig- alla ska fram samtidigt. Trafikregler- vad är det? I alla fall lyssnar jag nu på min älskade julskiva och varvar ner, samtidigt har jag gjort älgköttbullar. MUMS =) 

I fredags hamnade vi oplanerat på en liten fest och det var supertrevligt. Vi var hos J och A-S för de har lånat ett "partyflak" med bastu, badtunna och relax. Vi har använt det förut och det är så mysigt. Det var en perfekt kväll, minus 5 grader kallt ute, stjärnklart och norrsken. Vattentemperaturen var mellan 35- 40 grader varmt, bastun VÄLDIGT varm pga en persons idoga eldande...  Föreställ er så underbart det är att sitta i varmvattenbad under bar himmel mitt i vintern, med en öl i handen. =) Att sen ställa sig upp och snarast ta sig till bastun utan att frysa fast i golvet, är en utmaning i sig. Efter ett antal timmar ute blev det vickning inomhus med en försmak av julmaten.. gott, gott, gott!

Lördag var vi bjudna på glöggkväll hos en av mina svägerskor med familj- helmysig kväll med många glada skratt, god glögg  och tillbehör. Jag hade bakat saffransbiscotti med mandel som jag hade med mig- uppskattat av många. Det var kul. Igår kom pappa och E hit och hälsade på- jättekul att träffa dem, som vanligt. Jag (vi) fick en fin bordsdekoration med olika blommor. Den passade in perfekt med det övriga julpyntet! Imorgon ska jag göra sillsallad, skinka, mimosasallad mm. Det blir skoj, tycker om att pyssla på med julmat. Ska även kolla regnbågen vi gravade i lördags- hoppas den blir salt och god. 

Nu blir det jullov här på bloggen. Jag önskar er alla en GOD JUL!!

 

Inte illa...

Idag är jag extra glad för jag har hämtat ett paket hos DHL. Jag har en FISKARS skärmaskin som jag använder när jag skär mina papper. Den har jag haft i ca 1 ½ år och den är superbra och smidig. Men ganska fort efter jag börjat använda den, skavdes en del siffror för mätning bort och skärbladen har blivit sämre och sämre. Ibland har jag bara hunnit skära ett par gånger så har bladet blivit dåligt. Det är ju inte meningen att man ska byta det för varje gång och de är ju inte särskilt billiga heller. SÅ, jag mailade helt enkelt FISKARS och påtalade mina "problem". I ärlighetens namn vet jag inte vad jag förväntade mig för resultat men inte det jag fick iaf... Snabbt fick jag ett svar där de bad mig skicka en bild på min skärmaskin och min adress så skulle de skicka en ny till mig!! Trodde inte det var sant men igår ringde de från DHL och sa att jag hade ett paket från FISKARS där! Så jag måste verkligen ge FISKARS många pluspoäng för suveränt bemötande och att de är mån om sina kunder. Problemet med skärbladen är ju inte löst för det, men jag hoppas de oxå blir bättre. Nu är det bara skära på...!

I övrigt njuter jag av min ledighet.. =) I tisdags hade vi tyvärr strömavbrott större delen av dagen och då inser man verkligen hur beroende man är av "två hål i väggen". Så då föll alla mina planer för den dagen. Istället passade jag på att städa ur några lådor som jag länge tänkt rensa- trist, men himla praktiskt att göra när man är uttråkad. Efteråt var jag väldigt nöjd och en av många tyngder lyftes från axlarna. Idag har jag och A-S varit på Humlans Café och fikat och handlat hem té och kaffe. Det är ett supermysigt café i ett gammalt hus- passar perfekt för ändamålet. De säljer té och kaffe på lösvikt och även annat smått och gott. Har köpt en påse julkaffe som jag ska njuta av. Det bästa är att det blir så gott när man maler det själv precis när man ska använda det... mmmums!

Nu har jag just gjort en bulldeg som står på jäsning- ska göra saffranssnurror vilket är första gången för mig. Åt såna hos min faster igår och de var så goda så jag måste göra en sats själv. Ska även baka nougatgifflar, men det kanske får vänta till imorgon... vi får se om lusten håller i sig ikväll eller... =)

Ha en trevlig kväll!!


Ledig, ledig, ledig!!

Wohoo! Nu är jag ledig i 11 dagar- gud så skönt det känns. Som jag tidigare klagat över har det varit tre tunga veckor nu med en massa jobb och annat. Jag har dock lyckats planera och styra upp en del av mina "måsten" så ganska mycket av det har blivit gjort trots allt. Jag är nästan klar med julklapparna, bara några få kvar men jag vet vad jag ska köpa. I veckan ska jag ta det lugnt och varva ner men även baka lite och börja förbereda lite julmat. Ska även försöka hälsa på släkt och vänner som jag inte träffat på ett tag.

Lite annat... idag har jag lämnat in min mobiltelefon på service- för tredje gången! Gissa om jag är less på allt strul med den! Om man överhuvudtaget lyckas starta den stänger den av sig direkt man öppnar den. Det är verkligen ett riktigt måndagsexemplar. Nåja, bara vänta på att få tillbaka den, det lär ju ta sin tid nu i jultider. Som tur är har jag fått låna en telefon av J som han inte använder. Man är ju liksom beroende av lelefonen, hur klarade vi oss förr undrar man ibland...  *asg*

Julklappsöppningen från swappen fortsätter... det är så fina saker i alla paket! Jag har redan använt en del av grejerna på julkorten jag gjort. Imorgon ska jag göra det sista julkortet klart- det är bara monteringen kvar, sen ska det läggas i postlådan. Efter det ska jag städa upp vid min pysselhörna, nu är det VÄLDIGT rörigt där...

Just ja, jag vann Pysslarnas november utmaning!!! Man skulle göra ett kort efter en skiss- passade då på att göra ett julkort eftersom det låg i tiden. Det var extra roligt att vinna denna gång för jag var först inte själv riktigt nöjd med varken resultatet eller fotot på kortet. Det är grymt svårt att fota alster nu när det knappt är dagsljus på dagarna. Det var även ett pris till vinnaren av utmaningen så nu väntar jag som en äggsjuk höna vid postlådan... =)


Så här såg skissen ut som vi skulle tolka. Jag gillade den jättemycket, har använt den på ett annat kort oxå fast då snurrade jag på den ett kvarts varv till höger.




Mitt bidrag:
Färgerna... ja, vad säger man... det mesta går i gröna toner men även lite brunt och rött. Texten är brun thickers.



Nu ska jag dricka lite julmust och äta en mandarin- börjar få riktig julstämmning nu. Hur är det med er där ute då- börjar ni ha julkänsla? Är ni klara med era julinköp eller sparar ni det in i det sista? Skriv gärna en kommentar om ni kikar in här- det är så roligt att läsa. För den som aldrig har lämnat en kommentar kommer här en liten förklaring- det är jättelätt!

Under alla inlägg (texten som jag skrivit) finns en rad som ser ut så här:

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks (0)

Klicka på Kommentarer. Där fyller ni i erat namn (frivilligt), mailadress (ett måste, men den syns aldrig) och bloggadress (frivilligt) + den text ni vill skriva. När ni är klara klickar ni på skicka kommentar. Då kan det komma upp ett meddelande om att ni ska skriva av ett ord för att verifiera att det inte är ett virus som försöker "göra skada" Det är bara att följa instruktionerna. Eller så ska ni matcha ihop två bilder. Det ser lite olika ut från gång till gång, men det är inte farligt eller svårt. Men jätteroligt att läsa kommentarer för oss som bloggar- det är ju den feedback som vi får. När kommentaren är skickad klickar ni på texten- till bloggens startsida, som finns högst upp. Då kommer ni tillbaka till början igen. Enkelt eller hur! =) Lycka till!

/Jeanette

Begravning, firmafest och julkort..

Ja, idag blir det en salig blandning här på bloggen. I fredags var vi på begravning för R´s farmor. Hon blev 96 år och var pigg nästan ända till slutet. Det var en fin begravning och minnesstund.

Lördag åkte vi till Pite Havsbad och mötte upp R´s chefer och arbetskamrater med respektive. Vi började med att äta en god lunch och sen samlades vi i ett konferansrum och umgicks och tävlade ett tag. Sen var det bad och spa för de som ville. Återsamling för tävlinsresultat och sen var det dax för STORMEN. Det är en show som går just nu på Havsbadet, med trapetsartister, trolleri och magi. Det är endast i Piteå den spelas här i Sverige- sen blir det Europa. Den är väldigt omtalad och det görs mycket reklam för den- det är Robert Bronett som "skapat" den efter ett Shakespeareverk.  Hade i förväg endast hört negativa saker av de som sett den, och det enda jag kan säga är att trapetsartisterna var jätteduktiga- då får ni tänka själva vad jag tyckte om den i helhet...  Och det ironiska är att på torsdag ska jag se den igen med mitt jobb... "jättekul"! På kvällen åt vi julbuffé och det var kanongott, så gott att magen fick en chock och beslöt sig för att bli till en sten. Puh, så mätt och trött jag blev- tog ett bra tag innan det gick över. Sammantaget en mycket trevlig dag och kväll. Efter en skön natts sömn åt vi en supergod hotellfrukost och sen bar det iväg hemåt.

Vi stannade till hos J och A-S och drack kaffe och surrade en stund. Väl hemma igen startade jag en tvättmaskin och sen bosatte jag mig vid pysselbordet.. =)  Det blev två nya julkort och justering av två tidigare kort gjorda innan kvällen var över. Idag har jag oxå gjort ett kort nästan färdigt. Ska bara montera de sista grejerna. Tror att jag är klar med julkorten när det är färdigt- det blev 13 stycken totalt i år. Har idag lagt dem i kuvert så nu återstår bara att posta dem. Några delar jag ut personligen oxå.

Imorgon jobbar jag, men dock bara till 12. Sen ska jag ut på stan och försöka göra julklappsinköp. Har ikväll gjort en lista på delar av det som ska inhandlas, önskar att allt hade varit klart... Men jag får skylla mig själv som inte har börjat tidigare. =(

Nu ska jag se tv en stund innan sängen kallar.

/Jeanette

RSS 2.0
Test